Antena Meniu Search
x

Un val de gripă ucigaşă a făcut opt victime în România. Sute de pacienţi ajung în fiecare zi la camera de gardă

Gripa a ucis patru români doar în ultima săptămână! Este epidemie în Statele Unite şi Europa, iar valul de îmbolnăviri a cuprins şi ţara noastră.

Vezi și

Gripa a ucis patru români doar în ultima săptămână! Este epidemie în Statele Unite şi Europa, iar valul de îmbolnăviri a cuprins şi ţara noastră. Temperaturile ridicate i-au făcut pe mulţi să ignore vaccinarea. Acum, medicii fac faţă cu greu sutelor de pacienţi care se prezintă zilnic la camera de gardă. Cei mai mulţi dintre bolnavi sunt copii. O fetiţă de patru ani a murit în Maramureş.

Încă de dimineaţă, camera de gardă a Spitalului Marie Curie s-a umplut de copii care prezentau simptome de gripă. 

Ruxandra Constantina, medic: "Infecţia gripală are un debut zgomotos cu febră mare, 39-40, frisoane, alterarea stării generale, dureri în tot corpul. De oase, de cap, lipsa poftei de mâncare."

Virusul s-a răspândit mai uşor în ultimele zile, din cauza temperaturilor ridicate. Iar trecerile bruşte de la cald la rece, de care nu scăpăm nici săptămâna viitoare, ne afectează imunitatea. 

Cătălin Apostolescu, medic: "În perioada 21 ianuarie-31 ianuarie, la Matei Balş, s-au prezentat aproximativ 300 de pacienţi cu simptome sugestive de gripă, dintre care au fost internaţi 100. Este vorba atât de gripa A, cât şi gripă B, cu o uşoară predominare a gripei B."

Oraşele cu cele mai multe cazuri sunt Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Baia Mare, Cluj şi Sibiu. De la începutul sezonului, în România, opt persoane au murit din cauza gripei, jumătate dintre ele numai în ultima săptămână. Printre ele, o fetiţă de patru ani din Baia Mare. Niciuna dintre victime nu era vaccinată. 

Cea mai bună armă împotriva virusului rămâne, însă, imunizarea. Cu toate acestea, doar 800.000 de români au fost vaccinaţi de la începutul sezonului. Iar în farmacii, dozele sunt greu de găsit. 

Extrem de importantă este igiena, spun medicii, care recomandă spălatul mâinilor cu apă şi săpun, folosirea batistelor de unică folosinţă şi evitarea contactului cu persoanele contaminate.

Peste Ocean, au murit peste 100 de persoane din cauza gripei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un val de gripă ucigaşă a făcut opt victime în România. Sute de pacienţi ajung în fiecare zi la camera de gardă