Antena Meniu Search
x

Epoziţie spectaculoasă de oi şi capre din Segarcea, în judeţul Dolj

O expoziţie cu sute de oi şi capre dintre cele mai frumoase a avut loc în judeţul Dolj! Ciobani din toate colţurile ţării au venit să se mândrească cu animalele pe care le-au crescut şi le-au îngrijit.

Vezi și

O expoziţie cu sute de oi şi capre dintre cele mai frumoase a avut loc în judeţul Dolj! Ciobani din toate colţurile ţării au venit să se mândrească cu animalele pe care le-au crescut şi le-au îngrijit. Majoritatea lor o fac din pasiune, căci, spun ei, oile şi caprele nu mai sunt de multă vreme o afacere profitabilă. 

Cu toate că se laudă cu cele mai frumoase turme de oi şi capre, ciobanii spun că nu obţin un profit fabulos. Intermediarii sunt, de fapt, cei care au câştiguri substanţiale. Au firme, maşini de transport, cumpără animale din toată ţara, le trimit la Constanţa, unde sunt urcate în vapoare şi duse în alte ţări. 

Printre sutele de oi şi capre expuse, şi-au făcut loc, desigur, şi gustările tradiţionale. Cârnaţi, ciorbă de oaie sau fasole cu ciolan. Dar senzaţia evenimentului a fost oaia la proţap.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Epoziţie spectaculoasă de oi şi capre din Segarcea, în judeţul Dolj