Antena Meniu Search
x

Escrocheria "omul de la gaze" încă funcţionează fără probleme. Românii deschid uşa oricui

Românii sunt victime sigure în faţa hoţilor care se dau angajaţi de la gaze, curent sau apă şi reuşesc, astfel, să le intre în case. Metoda împrietenirii atrage în plasa infractorilor şapte mii de oameni în fiecare an.

Vezi și

Românii sunt victime sigure în faţa hoţilor care se dau angajaţi de la gaze, curent sau apă şi reuşesc, astfel, să le intre în case. Metoda împrietenirii atrage în plasa infractorilor şapte mii de oameni în fiecare an. De cele mai multe ori, păgubiţii nu-şi mai recuperează niciodată banii sau bunurile furate.

Suntem într-un cartier de case din Bucureşti, unde verificăm o presupusă avarie la reţeaua de gaze. De altfel, acesta este pretextul principal folosit de hoţi pentru a intra în gospodăriile victimelor, spun poliţiştii.

Discuţie reporter şi posibilă victimă:

- La aragaz trebuie să verificăm înăuntru, la racord. Se poate, da? Unde aveţi aragazul?

- Da, se poate! În casă!

Este nevoie de o discuţie de doar două minute pentru ca un străin îmbrăcat asemenea unui muncitor de la compania de utilităţi să câştige încrederea proprietarului şi să fie invitat înăuntru. Abia după ce le spunem oamenilor că totul a fost un experiment, realizează ce greşeală au făcut. 

Discuţie reporter şi posibilă victimă:

- M-aţi invitat înăuntru. Nu mi-aţi cerut o legitimaţie..

- V-am vazut cu aparatul..

- Ăsta e un termometru, să ştiţi, nu-i aparat de măsurat...

La adresele unde i-am găsit pe proprietari acasă, nu am avut nicio problemă să intrăm înăuntru. Am avut nevoie doar de o cască galbenă şi ceva tupeu. Absolut nimeni nu mi-a cerut legitimaţia.

În aproape toate cazurile anchetate, păgubiţii sunt pensionari. Iar metoda infractorilor funcţionează şi la blocuri.

Poliţiştii se confruntă anual cu aproape 24 de mii de cazuri de furturi din locuinţe. 30 la sută din ele sunt prin această metodă.

Chiar ieri, la Piteşti, poliţiştii au prins un hoţ care se dădea instalator şi intra în casele pensionarilor. Într-o singură zi a reuşit să fure peste 6 mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Escrocheria "omul de la gaze" încă funcţionează fără probleme. Românii deschid uşa oricui