Antena Meniu Search
x

EURO atinge un MAXIM istoric. Cursul de schimb a ajuns la 4,5538 lei, cel mai mare din ultimii PATRU ani!

Lovitură pe piaţă de schimb valutar din România. Moneda Euro a ajuns la un maxim istoric, inregistrand astăzi o valuare record.

Lovitură pe piaţa de schimb valutar din România. Moneda Euro a ajuns la un maxim istoric, înregistrând astăzi o valoare record.

BNR a anunţat luni un curs de referinţă de 4,5538 lei/euro, în uşoară creştere faţă de nivelul din şedinţa precedentă şi nivel maxim din 26 octombrie 2012, moneda românească fiind afectată de conjuctura externă şi de politicile noului guvern, spun analiştii.

Cursul de luni a depăşit cotaţia maximă a ultimilor patru ani, de 4,5535 lei/euro, atinsă în 7 iunie 2013, şi este identic cu nivelul din 26 octombrie 2012.

În 2012, euro a atins cotaţia maximă istorică faţă de moneda românească, de 4,6481 lei/euro, în 3 august 2012, pe fondul tensiunilor politice, ce au culminat cu suspendarea preşedintelui de atunci, Traian Băsescu, şi cu referendumul pentru demitere. 

În această perioadă, leul este subminat de iniţiativele populiste ale actualului guvern, consideră analiştii. 

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » EURO atinge un MAXIM istoric. Cursul de schimb a ajuns la 4,5538 lei, cel mai mare din ultimii PATRU ani!