Antena Meniu Search
x

Disperare. Fără nicio doză de imunoglobulină în ţară, România a cerut ajutorul Europei şi al NATO

România se recunoaşte înfrântă, nu mai avem nicio doză de imunoglobulină.

Vezi și

România se recunoaşte înfrântă, nu mai avem nicio doză de imunoglobulină. Pentru prima dată în istorie, ministrul Sănătăţii a cerut ajutor prin mecanismul european de protecţie civilă. Avem nevoie de zece mii de flacoane, care să ne ajungă măcar două luni.  Austria a fost prima ţară care a răspuns apelului. 

Este pentru prima oară când cerem urgent sprijin. În Europa şi la NATO. "Apelarea la protecţia civilă europeană şi la mecanismul de alertare de urgenţe civile al NATO pentru a găsi un stoc în altă ţară, este un pas, dar normal că acesta nu poate să fie permanent, vă daţi seama. Deci o soluţie tot trebuie găsită la nivel naţional.", spune secretarul de stat Raed Arafat.

Crucea Roşie din Austria a răspuns până acum solicitării ministerului Sănătăţii. Poate să vândă statului român zece mii de doze, suficiente pentru două luni. După ce se vor termina negocierile pentru preţul de achiziţie, flacoanele vor ajunge în ţară în cel mai scurt timp. 

În lipsa imunoglobulinei, o fostă asistentă medicală a murit cu zile, la Alba Iulia, la finalul anului trecut. 

Pe acelaşi subiect

Lună de lună, 500 de vieţi sunt puse în pericol, în lipsa tratamentului care conţine anticorpi care protejează organismul slăbit de afecţiunile autoimune. Fiecare pacient ar avea nevoie de patru doze în fiecare lună. Altfel, complicaţiile sunt extrem de grave. 

Povestea a doi fraţi din Beiuş este dramatică. Aurelian şi-a pierdut aproape în totalitate auzul. 

Producatorii de imunoglobulină s-au retras treptat de pe piaţa românească, din cauza preţului prea mic. Ministrul Sănătăţii va avea mâine o întâlnire cu ei pentru o nouă rundă de discuţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Disperare. Fără nicio doză de imunoglobulină în ţară, România a cerut ajutorul Europei şi al NATO