Antena Meniu Search
x

Un medic a murit în timpul gărzii într-unul dintre cele mai mari spitale din România. Mai avea o oră să iasă din tură

Un tânăr medic anestezist a murit în gardă, la Spitalul Sfântul Ioan din Bucureşti. Colegii l-au găsit în stop cardio-respirator.

Vezi și

Un tânăr medic anestezist a murit în gardă, la Spitalul Sfântul Ioan din Bucureşti. Colegii l-au găsit în stop cardio-respirator şi l-au resuscitat, fără succes. Decesul lui, la doar 38 de ani, redeschide discuţiile despre condiţiile stresante în care lucrează doctorii, în spitalele din România, rămase fără mii de specialişti. Medicii susţin că nu va fi ultimul deces la locul de muncă, dacă legea nu va permite pensionarea mai devreme, a celor care lucrează la Urgenţă şi la Terapie Intensivă. 

Adrian Fronea intrase în gardă luni dimineaţa, la ora opt. Astăzi, cu o oră înainte de a pleca acasă, colegii l-au găsit prăbuşit în camera medicilor. Era în stop cardio-respirator. L-au resuscitat, dar n-au reuşit să-l salveze.  Ar fi suferit un infarct.

Medicul anestezist avea 38 de ani şi nu era cunoscut cu probleme cardiace. Soţia lui, fostă colegă de facultate, lucrează în acelaşi spital şi au împreună o fetiţă. Doctorul lucra în spital din 2009 şi făcea o gardă pe săptămână. 

Moartea lui Adrian Fronea redeschide discuţiile despre suprasolicitarea la care sunt expuşi medicii într-un sistem de sănătate din care lipsesc specialiştii. Peste 8000 au părăsit România, numai în patru ani. Iar cei mai mulţi sunt anestezişti, medici pe ambulanţă, radiologi, psihiatri sau pediatri. Aşa s-a ajuns ca în România, să existe un medic la 345 de pacienţi. 

Pe acelaşi subiect

Criza medicilor înseamnă suprasolicitare pentru cei care au rămas în sistem. Tudor Ciuhodaru, medic UPU, Spitalul de Neurochirurgie Iaşi: "Şi în spitalul în care lucrez, Spitalul Clinic de Urgenţă, un anestezist şi un radiolog au murit tot în timpul gărzii. Am doi colegi care au deja accidente cerebrale. +Este o meserie stresantă în care eşti supus riscurilor în fiecare secundă." 

Anul trecut, la Buzău, o doctoriţă a murit, neaşteptat, la 52 de ani. Femeia lucra şapte zile din şapte şi se împărţea între Spitalul de Urgenţă din oraş şi trei cabinete din judeţ. 

Şi în octombrie 2016, o infirmieră de la Spitalul de Urgenţă din Sibiu a murit, în timpul programului. Era cardiacă, dar cu toate astea lucra 7 zile din 7. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un medic a murit în timpul gărzii într-unul dintre cele mai mari spitale din România. Mai avea o oră să iasă din tură