Antena Meniu Search
x

Europenii avertizează: Ibuprofenul poate ucide

Europenii avertizează că ibuprofenul luat fără noimă poate ucide. Farmaciştii noştri nu ştiu nimic despre asta. Îl recomandă oricui, fără să spună care e limita de prescripţie.

Vezi și

Europenii avertizează că ibuprofenul luat fără noimă poate ucide. Farmaciştii noştri nu ştiu nimic despre asta. Îl recomandă oricui, fără să spună care e limita de prescripţie. 

Mulţi români cred că e pastila ideală pentru durerea de cap. Specialiştii europeni avertizează că supradoza de ibuprofen duce la acidente vasculare cerebrale. Agenţia Naţională a Medicamentului aşteaptă concluziile finale ale studiilor europene pentru ca apoi să decidă dacă vom lua sau nu pe reţetă şi acest medicament.

Farmacista aude, în premieră, de la client că şi banalul ibuprofen poate să facă rău. Alertele europene NU ajung automat în faramacii, nu există procedură pentru asta, aşa că pentru a nimeri farmacistul care să te îndrume corect pare doar o chestiune de noroc.

Degeaba lansează europenii alerte serioase când vine vorba de ibuprofen, că în farmaciile de la noi nu găseşti nicio informaţie concretă despre riscul pastilelor poate cel mai consumate de români în cazul unei dureri. Aşa că fiecare decide aşa cum îl taie capul dacă ia sau nu ibuprofen. Medicii de la noi leagă însă afecţiuni serioase de banalele pastile.

Medicii de la noi leagă însă afecţiuni serioase de banalele pastile.

Șase pastile de ibuprofen, cu o concentraţie de 400 de miligrame, consumate în 24 de ore pot duce la infarct sau la accident vascular cerebral. Agenţia Europeană a Medicamentului a lansat deja avertizări internaţionale asupra ibuprofenului şi urmează să trimită şi concluziile detaliate ale mai multor studii.

O decizie care ar putea să condiţioneze eliberarea ibuprofenului de prescripţia medicală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Europenii avertizează: Ibuprofenul poate ucide