Antena Meniu Search
x

Rezidențiat 2019. Examenul se va da pe 8 decembrie

Examenul de rezidențiat va fi organizat pe 8 decembrie 2019. Klaus Iohannis a promulgat legea joi, în forma adoptată de Camera Deputaților.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 31.10.2019, 16:29

Rezidențiat 2019
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care permite organizarea examenului de rezidenţiat - Hepta

Examenul de rezidențiat va fi organizat pe 8 decembrie 2019. Klaus Iohannis a promulgat legea joi, în forma adoptată de Camera Deputaților.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, respectiv PL-x 609/28.10.2019.

Actul normativ fisese adoptat, marţi, cu 225 de voturi ”pentru” de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional.

Examenul poate avea loc în data de 8 decembrie, iar numărul de locuri scos la concurs este egal cu numărul de absolvenţi de la specializările Medicină Generală, Medicină Dentară şi Farmacie.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a spus că ”atunci când se vrea, se poate” şi a apreciat că partidele au înţeles să ”renunţe la orgolii şi politicianisme” pentru problemele cu adevărat importante.

Examenul de rezidenţiat trebuia să fie organizat pe 17 noiembrie, dar a fost amânat pentru 8 decembrie din cauză că la Ministerul Educaţiei nu există un ministru care să semneze cele trei ordine în baza cărora se organizează examenul.

În mod normal, în lipsa acestei legi, examenul are loc în baza a şapte ordine de ministru, trei dintre acesea fiind comune cu Ministerul Educaţiei.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Rezidențiat 2019. Examenul se va da pe 8 decembrie