Antena Meniu Search
x
LIVE

Excursia cu șenilata pâna la Castelul Corvinilor, experiență unică (Video)

Turiştii care viziteză Castelul Corvinilor din Hunedoara pot avea parte şi de senzaţii tari în vehicule militare. Ideea este a unui tânăr pasionat de şenilate, care îi transportă pe vizitatori pe traseul unei foste mocăniţe din munţii Poiana Ruscă.

De Redactia Observator la 07.10.2019, 21:49
Vezi și

Turiştii care viziteză Castelul Corvinilor din Hunedoara pot avea parte şi de senzaţii tari în vehicule militare. Ideea este a unui tânăr pasionat de şenilate, care îi transportă pe vizitatori pe traseul unei foste mocăniţe din munţii Poiana Ruscă. Un drum pe cât de greu, pe atât de fermecător. La sfârşitul aventurii, turiştii sunt întâmpinaţi cu plăcinte tradiţionale, pălincă şi vişinată.

Când şenilata coboară prin văi abrupte, pe drumuri pietruite, turiştii îşi fac brusc plinul de adrenalină. Traseul fascinant din munţii Poiana Ruscă trece prin păduri şi prin tuneluri. Din când în când, vizitatorii mai fac câte un popas ca să imortalizeze momentele şi să afle secretele zonei.

Excursia, care durează aproximativ o oră, este organizată pe traseul unei foste mocăniţe. Şenilata porneşte din localitatea Zlaşti, în apropiere de Castelul Corvinilor, şi merge până în Ţinutul Pădurenilor. 

Aventura e cu atât mai intensă, cu cât vehiculul militar construit special pentru armatele din Finlanda şi Suedia accelerează prin inima pădurii. 

Pe traseul de 20 de kilometri, turiştii sunt întâmpinaţi cu prăjituri şi plăcinte tradiţionale.

Specialitatea din Ţinutul Pădurenilor se numeşte "plăcintă în colţuri". Potrivit tradiţiei, cu cât familia era mai numeroasă, cu atât aluatul avea mai multe colţuri. 

După ospăţul în mijlocul naturii, turiştii îşi continuă aventura. O astfel de excursie costă aproximativ 1.000 de lei - însă preţul se împarte în funcţie de numărul doritorilor. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Excursia cu șenilata pâna la Castelul Corvinilor, experiență unică (Video)

Breaking news

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută...

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută de DNA