Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Experiențele turiștilor străini în București. Se înțeleg mai bine în engleză cu cerșetorii decât cu reprezentanții instituțiilor

Deşi adună anual peste două milioane de turişti, Bucureşti pică testul ospitalităţii. La ghişeele de transport în comun o limbă străină chiar le e străină angajaţilor. La fel şi în magazine. Informaţii în engleză sunt doar la muzee şi obiective turistice. Asta dacă turiştii reuşesc să ajungă la ele. Singurul centru de informare pentru străini e în subteran. Cu lecţia învăţată sunt, însă, cerşetorii. Au învăţat să își spună povestea care aduce pomană în engleză.

de Redactia Observator

la 12.07.2022 , 20:21

Aventura pentru fiecare turist străin care ajunge în Bucureşti începe în aeroport. Casa de bilete pentru autobuz - primul obstacol. Unii angajaţi nu cunosc nici măcar expresii uzuale într-o limbă de circulaţie internaţională.

Limba engleză, o necunoscută la majoritatea ghișeelor

  • Turist străin: Două bilete cu o singură călătorie.
  • Funcționar ghișeu: Bilet sau ...
  • Turist străin: Vrem să ajungem în Centrul Vechi.
  • Funcționar ghișeu: Deci două bilete.
  • Turist străin: Şi staţia de taxi?
  • Funcționar ghișeu: În aeroport, aici, jos, parter.
Vezi și

O recunosc şi ghizii şi o simt pe pielea lor chiar turiştii. ”Să mergem cu autobuzul este mai dificil pentru că nu ştim cum circulă, iar casele de bilete sunt închise”, mărturisește o tânără. ”Ar putea să fie simplificat, pentru că multă lume nu înţelege că trebuie să apese butonul doi pentru două persoane”, crede un ghid turistic. Nici în magazine nu le e mai uşor celor care nu ştiu limba română. ”Cu mulţi dintre cei care lucrează în magazine comunici foarte greu”, spune o turistă străină. ”Dar e ok. Înţelegem”.

Pe acelaşi subiect

Cerșetorii din București au învățat cum să ceară bani de la turiști

Dacă angajaţii nu ştiu, cerşetorii s-au specializat. Spun că străinii sunt mai darnici, aşa că au învăţat să ceară ... pe limba lor.

  • Reporter: Cum le cereţi? Aţi învăţat să ziceţi?
  • Cerșetor: Da. "Daţi-mi bani! Vă rog."

Nici la capitolul promovare nu stăm mai bine. În toată Capitala există un singur centru de informare turistică, ascuns în subteran la staţia de metrou de la Universitate. Străinii care totuşi îl găsesc sunt întâmpinaţi cu hărţi şi indicaţii, doar că de cele mai multe ori tot în limba română.

”S-a văzut şi anul trecut, când Bucureştiul a găzduit câteva meciuri de fotbal din campionatul Euro 2020. Mulţi suporteri străini nu au putut să fie şi turişti pentru că nu au găsit multe puncte de informare turistică. Nu a avut cine să-i îndrume”, povestește Traian Bădulescu, agent de turism.

Am întrebat şi bucureştenii cum îşi văd oraşul şi dacă l-ar alege ca destinaţie de vacanţă. ”Sub nicio formă nu. (n.r. Mai avem de lucrat) cu siguranţă la curăţenie şi la a fi respectuoși unii faţă de ceilalţi”, este de părere o tânără. Conform statisticilor, Bucureştiul are anual peste două milioane de turişti. Majoritatea, străini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Experiențele turiștilor străini în București. Se înțeleg mai bine în engleză cu cerșetorii decât cu reprezentanții instituțiilor