Antena Meniu Search
x

Video Experiment neobișnuit în Brașov. Legați la ochi, în lumea celor ce nu văd

Doi tineri au făcut un experiment neobişnuit într-un parc din Braşov. Nicu a intrat în rolul unui nevăzător, fiind legat la ochi cu un fular chiar de Paula, care şi-a asumat rolul de însoţitor. Totul a avut ca scop semnalarea condiţiei persoanelor nevăzătoare şi responsabilizarea societăţii civile faţă de acestea.

de Redactia Observator

la 21.11.2020, 10:09

Vezi și
  • Nevăzătorii se confruntă cu dificultăți enorme, iar fiecare pas este o provocare
  • Paula și Nicu, un cuplu care vrea să ajute persoanele cu dizabilități

Prima senzaţie pe care o încearcă Nicu, tânărul care joacă rolul unei persoane nevăzătoare, este cea de ruptură bruscă faţă de lumea înconjurătoare. Totul dispare în jurul lui, iar treptat se concentrează doar pe sunetele din jurul lui. Copiii gălăgioşi din parc devin un reper, sunetul scos de tocurile femeii care trece pe lângă el devine acum important.

Nicu Diaconescu: Ai senzaţia că păşeşti în gol, până când loveşti. Ai senzaţia... copacii sau stâlpii, îi simţi diferit.

În lipsa unui baston, persoanele nevăzătoare au nevoie de un însoţitor, iar rolul Paulei, deşi pare o joacă în acest experiment, devine extrem de important.

Paula Baciu: Scoate din mine o parte foarte protectivă şi foarte agresivă. Aproape de învinovăţire, dacă ar păţi ceva.

Nicu are 27 de ani şi este kinetoterapeut, iar Paula are 26 de ani şi este psihoterapeut. Ambii lucrează foarte mult cu copiii şi împreună fac un cuplu care îşi doresc să dărâme bariere şi să ajute persoanele cu dizabilităţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Experiment neobișnuit în Brașov. Legați la ochi, în lumea celor ce nu văd