Antena Meniu Search
x

Video Experiment Observator: cât durează şi cum arată drumul spre mare cu maşina şi cu trenul

De Paşte şi de 1 Mai, toate drumurile duc la mare. Cel puțin aşa arată rezervările, sunt deja hoteluri unde nu mai e niciun loc liber. Reporterii Observator au furat startul şi au făcut un test: cât durează şi cum arată drumul spre mare. Cu maşina şi cu trenul. Iată rezultatul.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 26.04.2021, 21:47

Vezi și
  • Experiment Observator: cât durează şi cum arată drumul spre mare cu maşina şi cu trenul

Drum liber spre mare de la Bucureşti pentru cei care vor să petreacă vacanţa de Paşte şi 1 Mai pe litoral. Autostrada Soarelui a fost reparată. Restricțiile de pe A2 vor fi ridicate miercuri, însă una singură va rămâne în picioare. Este vorba despre cea de la Cernavodă, care se întinde pe 3 kilometri. Restricţiile au fost însă o frână pentru vitezomani. Riscul de accidente sau chiar de carambol este acum mult mai mare. 

Dumitru Jianu, fost șef Poliția Rutieră: Am avut niște situații în trec în care la o anumită ora sâmbătă dimineaţă, când era traficul intens, aveam foarte mult accidente pe la km 100. Am constatat că cei care plecau din Bucureşti ca să prindă razele soarelui, la Constanţa, în momentul în care ajungeau în zona respectivă răsărea soarele și îi orbea și fiind distanță mică față de mașină din față erau accidente.

Agomeraţia nu este exclusă. Poliţiştii sunt deja pregătiţi să intervină cu mai multe echipaje.

Dumitru Jianu, fost șef Poliția Rutieră: Vor fi opriți cei care vin din Bucureşti și se va face un culoar unic deci se va circula pe aceste două benzi către Bucureşti de la Constanţa. În momentul în care se aglomerează se face alternativ, dând întâietate traficului de pe sensul aglomerat. 

Există, însă, o variantă mai relaxantă: trenul.  CFR Călători a anunțat deja că va suplimenta numărul de trenuri între 30 Aprilie şi 4 Mai.

Adrian Vlaicu, purt. de cuv. CFR Călători: Toata ţara va fi legată de litoral cu 6 perechi de trenuri. Strict Bucureştiul va fi legat de Constanţa şi staţiunile de pe litoral cu 13 perechi de trenuri.

''Îmi place că e curat, că se menține distanță, că se pune accent pe masca.''

Experiment Observator: cât durează şi cum arată drumul spre mare cu maşina şi cu trenul

Echipa Observator a făcut drumul Bucureşti-Constanţa cu maşina şi retur cu trenul. Timpul şi cheluielile sunt similare. De la București la Constanța drumul cu trenul durează între 2h si 2h20' în funcție de tren, iar prețul unui bilet este de 60 de lei. Indiferent de mijlocul de transport pe care îl alegeți, la destinație tot aglomerat va fi. 

Raluca Harmanu, consultant in turism: Sunt si unităţi de cazare pe litoral care au epuizat toate camerele, mai ales că funcţionează la o capacitate de cazare de maximum 70%. Ne aşteptăm la rezervări last minute chiar şi în Vinerea Mare.

Cele mai multe rezervări sunt de vineri până duminică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Experiment Observator: cât durează şi cum arată drumul spre mare cu maşina şi cu trenul