Antena Meniu Search
x

Experiment Observator: milionar la colțul străzii. Cui dau românii bani pe stradă

Să aduni un milion de lei în România, de pe stradă, poate fi misiune imposibilă, dar dacă insişti s-ar putea să-ţi iasă. Reporterii Observator au făcut un experiment. Cu o pancartă în mână, au ieşit în unul dintre cele mai aglomerate locuri din Capitală şi au observat reacţiile cetăţenilor.

Vezi și

Să aduni un milion de lei în România, de pe stradă, poate fi misiune imposibilă dar dacă insişti s-ar putea să-ţi iasă. Reporterii Observator au făcut un experiment. Cu o pancartă în mână, pe care scria că vor să strângă un milion de lei, au ieşit în unul dintre cele mai aglomerate locuri din Capitală şi au observat reacţiile cetăţenilor.

Am pornit experimentul inspiraţi de Kylie Jenner, pe care prietenii o ajută cu bani ca să devină, mai repede, cea mai tânără miliardară din lume. Suntem în Piaţa Unirii, una dintre cele mai aglomerate zone din Bucureşti. Zilnic, sute de mii de oameni traversează acest bulevard. Câţi dintre ei sunt dispuşi să doneze bani? Fără scop? Dar cu zâmbetul pe buze? 

În loc de bani, unii s-au oprit să ne dea, totuşi, cu sfaturi. Câţiva dintre trecători au apreciat totuşi umorul mesajului scris pe pancarta noastră, aşa că s-au oprit şi ne-au întins banii. 

La final, am făcut calculul. Din sutele de persoane care au trecut pe lângă noi, doar două ne-ar fi dat o sumă modică, pentru ingeniozitate. 

Ciprian Necula, sociolog:

Dacă eşti bine îmbrăcată, dacă eşti bine aranjată, de ce să îţi dau eu bani ţie? Nu îmi hrăneşti cu nimic sufletul meu, că nu ajut un sărac. Ajut pe cineva care poate să muncească.

Cu banii primiţi pe stradă, nu doar că nu am fi ajuns milionari. Dar ne-am fi luat trei covrigi. În schimb, fanii lui Kylie Jenner au pornit deja donaţiile pe o pagină special creată, scrie presa din Statele Unite, după ce Forbes a publicat un articol în care a dezvăluit că vedeta de 20 de ani are o avere de doar 900 de milionane de dolari. Ei speră să strângă online 100 de milione de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Experiment Observator: milionar la colțul străzii. Cui dau românii bani pe stradă