Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Experiment Observator. Românii deschid uşa oricui. Vârstnicii pot deveni uşor ţinta escrocilor

Am venit pentru deratizare, trebuie să ne permiteţi accesul. O replică simplă şi o secundă de naivitate din partea unor bătrâni i-au îmbogăţit pe şase escroci cu aproape o sută de mii de lei.

de Redactia Observator

la 13.06.2018 , 22:44

Am venit pentru deratizare, trebuie să ne permiteţi accesul. O replică simplă şi o secundă de naivitate din partea unor bătrâni i-au îmbogăţit pe şase escroci cu aproape o sută de mii de lei.

Sub pretextul că suntem trimişi de la primărie, am intrat într-un bloc din Sectorul 2. Le-am cerut oamenilor să ne primească în casă pentru a vedea cum decurge operaţiunea de reabilitare a imobilului.

În câteva secunde, l-am convins pe acest domn să ne lase în apartament. Nu ne-a întrebat nici măcar cum ne numim. 

Vezi și

Nu a fost singura persoană care ne-a primit în casă.

Dacă echipei Observator i-a fost atât de uşor să intre în casele oamenilor, pentru hoţi a fost floare la ureche. Şase bărbaţi au reuşit să fure zeci de mii de lei din locuinţele unor bucureşteni. S-au dat drept angajaţi de la firma de gaze sau de la deratizare. Un pensionar în vârstă de 90 de ani a rămas astfel fără 13 mii de lei.

Suspecţii au fost ridicaţi de acasă chiar în ziua în care ar fi trebuit să meargă în faţa magistraţilor constănţeni, unde au fost trimişi în judecată pentru fapte similare. 

Un alt motiv pentru care aceste escrocherii functioneaza atat de usor este ca hotii sunt uneori si buni psihologi. aleg victimele dintre oamenii care locuiesc singuri. batranii, pentru a mai socializa cu cineva, intra mai usor in vorba cu strainii.

Dintre cei şase suspecţi, cinci au fost arestaţi preventiv. Prejudiciul este de 86 de mii de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Experiment Observator. Românii deschid uşa oricui. Vârstnicii pot deveni uşor ţinta escrocilor