Antena Meniu Search
x

Video Explozia cazurilor închide rând pe rând localităţile din ţară. Oamenii, nemulţumiţi de măsurile de carantinare."Nu e dracul atât de negru"

Bucurestiul se apropie vertiginos de incidenta de 15 la mie şi multe localităţi din Ilfov au cel puţin 2 oameni din 100 bolnavi de covid. Desi departe de aceste cifre, judetul Mehedinti e primul cu restrictii dure. Drobeta Turnu Severin e de aseara în carantină: Masca e din nou obligatorie, restaurantele livrează doar comenzi, magazinele se închid la ora 18, iar pentru a ieşi din casă după ora 20 ai nevoie de adeverinţă. Azi, mai multe localităţi au urmat acest exemplu.

de Redactia Observator

la 12.10.2021, 19:49

Vezi și

Spitalul Judeţean Drobeta Turnu Severin. Un dric pleacă. O salvare vine. De trei săptămâni nu e zi în care medicii să nu piardă cel puţin 5 pacienţi. 6 persoane s-au stins azi în Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin. Situaţia este dramatică şi pare fără ieşire. 

Autorităţile locale caută soluţii pentru a oprit răspândirea bolii. Aşa că au decis reintroducerea carantinei. Practic, magazinele se închid la ora 18, rămân deschise doar farmaciile şi staţiile de benzină. După ora 20 pe stradă mai au voie doar vaccinaţi. Ceilalţi pot ieşi doar pentru urgenţe sau ca să meargă la serviciu. La intrarea în localitate au reapărut filtrele. Cei care nu au adeverinţe sau care sunt prinşi fără mască pe stradă riscă între 500 şi 2500 de lei amendă

Şofer: Nu e ok din punctul nostru de vedere, pentru că suntem în tranzit, nu oprim 

Restuarnatele s-au închis din nou la Drobeta

Patron restaurant: "Noi am închis deja, mai stăm până la ora 10 când avem livrare, pe urmă plecăm"

Marius Screciu, primar Drobeta Turnu Severin: "Este o măsură grea, dificilă, pe care nu am luat-o cu inima deschisă. În municipiul Drobeta Turnu Severin, ieri, gradul de vaccinare era undeva la 28%"

Elena Bololoi, Director medical SJU Drobeta Turnu Severin: Cred că această măsură este foarte bună, chiar ar fi fost mai bine cu două săptămâni în urmă, poate ne-ar fi ajutat mai mult. 

Codruța Vochescu, purtător de cuvânt DSP Mehedinţi: Rata incidenţei de azi este 10.93 şi gradul de ocupare în spital e de 100%, atât pe secţia ATI, cât şi pe secţiile suport Covid. Noi sperăm că în următoarele zile să mai scadă numărul de cazuri.

Cei mai mulţi localnici contestă măsurile autorităţilor locale

Reporter: Suferiţi cu inima. 

Localnic: Da.

Reporter: Păi şi nu vă e teamă? Văd că nici mască nu purtaţi. 

Localnic: O am la mine. Da-n aer liber nu o port.

Reporter: Şi pe stradă trebuie purtată.

Localnic: Nu pot să o port.

Reporter: De ce?

Localnic: Păi nu pot să respir cum trebuie. 

Localnic: Sunt nişte măsuri absurde. 

Reporter: De ce credeţi?

Localnic: Păi nu suntem animale să ni se traseze tu unde mergi, ce să faci.

Reporter: Nu vă temeţi de virus?

Localnic: L-am avut de două ori.

Reporter: Vaccinat?

Localnic: Nu. Şi nici nu o să-l fac. Nu e dracul atât de negru precum pare! 

Între timp, măsuri asemănătoare s-au luat şi în alte locuri din ţară. Municipiul Brăila intră la miezul nopţii în carantină de noapte. La fel şi Balşul, în Olt, dar şi un sfert din judeţul Argeş - practic toate localităţile în care s-a depăşit incidenţa de 7.5 la mie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Explozia cazurilor închide rând pe rând localităţile din ţară. Oamenii, nemulţumiţi de măsurile de carantinare."Nu e dracul atât de negru"