Antena Meniu Search
x

Extremiştii care vor să rupă România

Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate. E organizaţia extremistă care vrea să rupă România şi din care Istvan Beke se mândreşte că face parte.

Vezi și

 Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate. E organizaţia extremistă care vrea să rupă România şi din care Istvan Beke se mândreşte că face parte. Funcţionează de aproape 15 ani la noi, fără forme legale, iar unul din liderii ei e Csibi Barna. Devenit celebru după ce a spânzurat o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu. Organizaţia militează pentru refacerea Ungariei Mari şi susţine că apără drepturile comunităţilor maghiare în faţa autorităţilor române.

Recuzită amplă, sloganuri agresive şi simboluri ultra-naţionaliste. Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate s-a remarcat prin mesajele extremismte din mediul virtual, dar şi în Ţinutul Secuiesc.

Deşi nu este organizată juridic în România, gruparea militează de aproape 15 ani pentru refacerea Ungariei Mari.

Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate a fost înfiinţată în 2001, în Ungaria, de către Toroczkai Laszlo. Şi el un extremist, care a devenit primar în localitatea Ásotthalom pe listele partidului maghiar Jobbik, deşi nu era membru. Luna trecută, el a trimis o ameniţare publică pentru imigranţii care încercau să traverseze Ungaria.

După reţinerea lui ISTVAN BEKE, pe pagina de facebook a organizaţiei a apărut un mesaj care ridiculiza intervenţia autorităţilor române.

Uniunea Democrată Maghiară din România condamnat incidentul provocat de extremişti şi recomandă evitarea asocierii unei organizaţii extremiste cu întreaga comunitate maghiară din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Extremiştii care vor să rupă România