Antena Meniu Search
x
LIVE

Fabrici românești de armament, piese vândute în întreaga lume

În premieră, o fabrică din România care produce piese pentru dispozitivele militare de pe patru continente va înzestra şi celebrele transportoare blindate Piranha 5, cumpărate de Armata Română.

De Redactia Observator la 01.12.2019, 12:12
Vezi și

În premieră, o fabrică din România care produce piese pentru dispozitivele militare de pe patru continente va înzestra şi celebrele transportoare blindate Piranha 5, cumpărate de Armata Română.

Din mâinile românilor care lucrează la fabricile din Bacău pleacă în întreaga lume şi plăcile de bază ale computerelor de bord folosite de cele mai performante avioane de luptă.

În Bacău funcționează două dintre cele mai moderne fabrici din sectorul apărării din România, ambele deţinute de Elbit - cel mai mare jucător mondial în această industrie.

Prima produce turele pentru celebrele transportoare blindate Piranha 5 din întreaga lume. În premieră, vor fi folosite acum şi în ţara noastră, pentru că România a semnat cu americanii înzestrarea armatei cu Piranha 5.

Minuțios prelucrate, componentele alimentează industria apărării din întreaga lume. 600.000 de piese ies anual pe poarta fabricii.

Ionuţ Gravil, director general Elmet International: Avem peste 20 de clienti in intreaga lume. livram in Europa, SUA, Africa de sud si Israel. Este destul de complex si la nivel foarte inalt, de aceea am avut nevoie sa angajam personal calificat. Din cei 240 de angajati, jumatate au studii superioare.

A doua fabrică este un fel de Silicon Valley moldovenesc. Aici sunt produse piese electronice preţioase. Fără acestea, avioanele supersonice și cele din categoria "avioane invizibile", aflate în dotarea Statelor Unite, nu ar putea să funcționeze.

Specialiștii spun că orice impediment sau imperfecțiune în procesul de fabricare pot compromite un astfel de produs.

Deși la prima vedere par simple bucați de plastic de câțiva centimetri, piesele costă zeci sau chiar sute de mii de euro.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Fabrici românești de armament, piese vândute în întreaga lume