Antena Meniu Search
x

Fabula din vremurile mondene

Omida a luat locul greierului şi furnicii. Fabula clasică nu mai ţine pasul cu timpurile moderne ci mondene.Hărnicia furnicii a fost înlocuită cu omida care vrea să-şi facă operaţii estetice

Vezi și

Omida a luat locul greierului şi furnicii. Fabula clasică nu mai ţine pasul cu timpurile moderne ci mondene.Hărnicia furnicii a fost înlocuită cu omida care vrea să-şi facă operaţii estetice

Acest text este studiat de elevi într-un auxiliar de limba română pentru clasa a 2-a. La 8 ani, ei sunt introduşi în taienele frumuseţii, mărirea buzelor şi tratarea ridurilor cu bisturiul.

Elevii cred că o lecţie despre operaţiile estetice nu trebuie predată la şcoală, ci în familie. Revoltaţi, sute de părinţii au semnat o petiţie online, cerand eliminarea acestui text pe care îl consideră absurd pentru nişte copii de 8 ani.

Şocată a fost chiar şi autoarea poveştii. Adina Popescu sustine ca fragmentul din snoavă a fost copiat fără ştirea ei şi îi roagă pe părinţi să citească întreaga poveste, nu doar ce a apărut peste noapte în cartea şcolară.

"Aceasta nu este o poveste pentru copiii de 8 ani. Povestea are cu totul alt mesaj decât cel care reiese din fragmentul respectiv. Este povestea despre trecerea de la pubertate, adolescentã, la viata maturã, când schimbãrile vin de la sine", spune Adina Popescu.

Reprezentanþii editurii au evitat legalitatea dreptului de autor. În răspunsul trimis echipei Observator, ei anunţă că vor face modificări în următoarele ediţii, dacă intenţiile lor bune nu îşi ating scopul. Şefii Ministerului Educaţiei nu aşteaptă alte ediţii şi au stabilit o.operaţie. Administrativă. Vor controla modul în care sunt aprobate auxiliarele şcolare.

Pentru a nu-i mai duce în eroare pe părinţi, reprezentanţii Ministerului Educaţiei se gândesc să aprobe de acum încolo doar manualele şcolare, nu şi auxiliare. Şi uite aşa, omida ar putea reforma piaţa materialelor didactice în valoare de zeci de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Fabula din vremurile mondene