Antena Meniu Search
x

Facturi umflate timp de opt ani la curentul electric. Pagubele sunt greu de recuperat

Preşedintele Curţii de Conturi spune că ne vom primi greu banii înapoi, după ce timp de opt ani am plătit facturi umflate la curentul electric.

Vezi și

Ne vom primi greu banii înapoi, după ce timp de opt ani am plătit facturi umflate la curentul electric! O spune preşedintele Curţii de Conturi, instituţia care a dezvăluit practicile incorecte ale distribuitorilor de energie. Românii înşelaţi pot da în judecată compania, dar procesul se poate întinde şi pe ani întregi.

Două soluţii propune Consiliul Concurenţei, după opt ani în care am plătit facturi prea mari la energie. 

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: "Să nu se mai aprobe creşteri sau să fie scăderi ale tarifului de distribuţie, ca să recupereze acest prejudiciu."

În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, românii îşi vor recupera greu banii. În instanţă. 

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: "Consumatorul poate să dea el în judecată folosind dovezile strânse de noi. Dar vă daţi seama că ar fi un lucru complicat pentru consumator."

Rămâne de stabilit cât a plătit în plus fiecare român, după ce furnizorii ar fi folosit banii din facturi umflate ca să-şi modernizeze reţelele la suprapreţ. 

Şi marii consumatori se plâng că plătesc sume exorbitante la curent, în lipsa unui ajutor din partea statului.  

Bogdan Belciu, partener PwC România: "Costul total al energiei electrice în România este, din nou, mai mare decât cel pe care consumatorii îl plătesc în Germania şi Franţa cu aproximativ cu peste 20 la sută."

Situaţia vine în contextul în care directivele europene au impus taxe de mediu pentru companiile care consumă curent la scară industrială. Dacă francezii şi germanii primesc subvenţii, consumatorii mari din România sunt pe cont propriu.

Ionel Borş, preşedintele COMPIROM: "România şi industria românească şi-au pierdut competitivitatea, nu am aplicat directivele pe care Europa ne-a permis să le aplicăm şi de aceea, astăzi, suntem cam cei mai scumpi în energie."

Despre soluţii s-a vorbit la Forumul Intact Media Group. 

Sandra Stoicescu, moderator: "Acest forum este emblematic pentru ce ne propunem să facem la Intact Media Group. Să vină industria, să propună o temă şi apoi să devină pas cu pas o lege, o realitate în economia românească."

Forumul Organizat şi moderat de Sandra Stoicescu a adus faţă în faţă decidenţii şi marii actori de pe piaţa consumatorilor de energie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Facturi umflate timp de opt ani la curentul electric. Pagubele sunt greu de recuperat