Antena Meniu Search
x

Falsul medic italian ducea o viață de lux la București. Matteo a făcut zeci de operații estetice în clinici de top, deși avea doar 8 clase

Matteo Politi, un italian de 38 de ani cu doar 8 clase absolvite, a devenit o vedetă în lumea bună din București, fără a avea nicio pregătire medicală. Medicul Matthew Mode a făcut zeci de operații estetice în clinici de top din București, fiind angajat deși nu avea avizul Colegiului Medicilor.

de Paula Ruşanu

la 05.02.2019, 17:57

Matteo Politi, un italian de 38 de ani cu doar 8 clase absolvite, a devenit o vedetă în lumea bună din București, fără a avea nicio pregătire medicală. Medicul Matthew Mode, așa cum se prezenta, a făcut zeci de operații estetice în clinici de top din București, fiind angajat deși nu avea avizul Colegiului Medicilor.

Cazul lui Matteo Politi este de-a dreptul halucinant. Bărbatul de 38 de ani, condamnat în Italia la an şi jumătate de închisoare, cu suspendare, după ce a pretins timp de mai mulţi ani că e medic, a venit la București, a prezentat un CV fals impresionant și a ajuns să opereze în cinci clinici private din București, printre care se numără și celebrul spital privat Monza.

Un fals medic italian a facut zeci de operatii estetice în clinici de top din Bucuresti

Tânărul italian, fost valet de parcare, trăia o viață de lux la București, el postând pe Facebook imagini cu nopțile pierdute prin barurile bucureștene, cu hainele și obiectele de lux pe care și le cumpăra, dar și cu fotografii din timp operațiilor efectuate și cu rezultatele acestora.

Pe acelaşi subiect
Un fals medic italian a facut zeci de operatii estetice în clinici de top din Bucuresti

Matteo Politi, care a susținut că a studiat la UPMC Presbyterian Shadyside Hospital şi la The Johns Hopkins University School of Medicine, una dintre cele mai prestigioase universități din Statele Unite, a făcut operații de augmentare a sânilor, de ridicare a posteriorului, implanturi și corectări ale buzelor, dar și implant de păr pentru bărbați.

Un fals medic italian a facut zeci de operatii estetice în clinici de top din Bucuresti

Colegiul Medicilor a sesizat Parchetul General

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că falsul medic italian avea doar un aviz de la Direcţia de Sănătate Publică, în condiţiile în care orice medic străin care practică în România e obligat să obţină avize de la două foruri: Colegiul Medicilor (CMR) şi Ministerul Sănătăţii. 

“Eu am aflat azi dimineaţă din presă, Ministerul Sănătăţii nu a fost întrebat, dar pot să vă spun că Ministerul nu a dat acea echivalare a acelor diplome. Fără acea echivalare nu putea să obţină de la Colegiul Medicilor avizul de liberă practică. DSP a dat un document pentru codul de parafă, vom vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că, repet, eu am aflat azi dimineaţă din presă, nici măcar nu am fost întrebaţi oficial despre acest aspect”, a declarat Sorina Pintea.

Aceasta a adăugat că medicii sunt angajaţi în spitale pe baza unor documente printre care certificatul de liberă practică, diploma echivalată. 

„Asta înseamnă că a fost lăsat ilegal să opereze, pentru că nu poţi opera doar cu un cod de parafă. Ai nevoie de mai multe documente. Ministerul Sănătăţii, Centrul de resurse umane trimite la universităţile pe care medicul spune că le-a absolvit documente. Cu această echivalare, cu codul de parafă, Colegiul Medicilor dă avizul. Deci cei care-au angajat, l-au angajat ilegal, dar şi aici va trebui să vedem", a precizat Pintea.

Matteo Politi, proprietarul unei firme de apartament

Matteo Politi este unicul asociat al unei firme înregistrate în iulie 2018 în Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Un fals medic italian a facut zeci de operatii estetice în clinici de top din Bucuresti

Firma MH Medical Team SRL are sediul într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Obcina Mare, din sectorul 6 al Capitalei.

Potrivit domeniului de activitate, firma este specializată în activităţi de asistenţă medicală, printre activitățile secundare fiind asistenţă medicală generală, asistenţă stomatologică și alte activităţi referitoare la sănătatea umană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Falsul medic italian ducea o viață de lux la București. Matteo a făcut zeci de operații estetice în clinici de top, deși avea doar 8 clase