Antena Meniu Search
x

Familia unui bărbat mort cu zile vrea să dea în judecată Serviciul de Ambulanţă

Un om putea să trăiască dacă n-ar fi avut ghinionul ca, tocmai când a căzut ca secerat, la Salvare să se facă schimbul de tură! Inima i s-a oprit, după ce a aşteptat 45 de minute o Ambulanţă.

Vezi și

 45 de minute care au făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte pentru tânărul din Militari pe care rudele îl plâng deja de o lună. Familia bărbatului mort cu zile vrea să dea în judecată Serviciul de Ambulanţă. Iar Raed Arafat le dă dreptate şi recunoaşte că a fost vorba şi de o eroare de sistem.

Inima lui Marius nu mai bătea când a ajuns Ambulanţa. Bărbatul avea probleme cardiace şi doua stenturi montate. I s-a făcut rău când a venit să-şi ia prietena de la muncă. Dar ar mai fi trăit dacă medicii ajungeau cu un sfert de oră mai devreme.

Rudele au sunat prima oară la 112, la 18 şi jumătate. Au sunat şi a doua şi a treia oară. Nici SMURD-ul, nici ambulanţa nu aveau un echipaj liber. Abia după 45 de minute a ajuns prima salvare, dar fără medic. A doua a ajuns după alte 15 minute. Prea târziu.

La aproape o lună după ce bărbatul a murit în Piaţa Gorjului din Capitală, autorităţile recunosc că a fost vorba despre o eroare DE SISTEM: medicii se aflau la schimbul de tură.

Rudele nu acceptă însă nicio scuză din partea autorităţilor. Peste două săptămâni, familia va ţine pentru Marius pomana de 40 de zile. Apoi vor da în judecată serviciul de ambulanţă al Capitalei. Singura veste bună e că SMURD-ul primeşte încă şase echipaje. O şansă în plus pentru următorul pacient cu probleme grave.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Familia unui bărbat mort cu zile vrea să dea în judecată Serviciul de Ambulanţă