Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mai multe familii care locuiesc într-un cămin de liceu din Ploieşti se tem că vor ajunge în stradă

Au locuit mai bine de 10 ani într-un cămin de liceu din Ploieşti. Au plătit utilităţi şi chirii la zi, iar acum riscă să fie evacuaţi. Mai multe familii se tem că vor rămâne pe drumuri, după ce unitatea de învăţământ va fi închisă, chiar din această toamnă.

de Redactia Observator

la 21.08.2018 , 14:30

Au locuit mai bine de 10 ani într-un cămin de liceu din Ploieşti. Au plătit utilităţi şi chirii la zi, iar acum riscă să fie evacuaţi. Mai multe familii se tem că vor rămâne pe drumuri, după ce unitatea de învăţământ va fi închisă, chiar din această toamnă. Oamenii sunt disperaţi, iar autorităţile caută soluţii.

Cu apă la subsol, gândaci şi şobolani. Aşa au trăit toţi chiriaşii în cele peste 20 de camere. Duşurile şi toaleta erau la comun. Iarna primeau căldură cu porţia. Dar chiar şi aşa, deoarece nu au posibilităţi financiare, nu vor să fie evacuaţi.

"Am primit înştinţarea verbala prima dată, pe urmă o notificare scrisă printr-o hârtie că mai avem de stat până pe 1 septembrie şi că trebuie să eliberăm locaţia", spune Costel Ghiţă, chiriaş.

Vezi și

"Stau de 13 ani, mergeam pe 14 ani şi tot nu ne-a rezolvat. Unde să mă duc cu doi copii ? Dacă eram singură vedeam pe unde o luam", declară un alt chiriaş, Simona Răducanu.

Un chiriaş spune că şi-a petrecut copilăria prin orfelinate. De câţiva ani era mulţumit că are, în sfârşit, un acoperiş deasupra capului. 

"Pentru această cămăruţă ajungeam la 200 de lei, cu tot cu utilităţi. E foarte greu.. ce, nu mai am cuvinte", dezvăluie Vasile Dorişor.

Imobilul aparţine internatului liceului industrial din Ploieşti. Cum sunt prea puţini elevi care vor să studieze aici, autorităţile au decis să îl închidă. 

"Persoanele care domicilau provizoriu în căminul acestui liceu vor fi redistribuite spre alte locuinţe, tot sociale, în funcţie de domiciuliu sau problemele specifice fiecăruia", declară Viceprimarul din Ploieşti, Cristian Ganea.

Oamenii îşi fac însă griji mari. Ştiu că sunt şi alţii pe listele de aşteptare pentru locuinţe sociale de la Primărie şi se tem să vor ajunge pe drumuri. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Mai multe familii care locuiesc într-un cămin de liceu din Ploieşti se tem că vor ajunge în stradă