Antena Meniu Search
x

Fără concursuri cu taxă în şcoli!

Cine vrea să îşi evalueze copilul, să plătească. În lipsa unor competiţii organizate de Ministerul Educaţiei, industria concursurilor naţionale cu taxă creşte mai ceva ca Făt Frumos din poveste

Vezi și

Cine vrea să îşi evalueze copilul, să plătească. În lipsa unor competiţii organizate de Ministerul Educaţiei, industria concursurilor naţionale cu taxă creşte mai ceva ca Făt Frumos din poveste

Ce nu ştiu sutele de părinţi este că, deşi autorizate, evaluările nu pot fi controlate de stat. Orice plângere va merge şi va fi rezolvată de Protecţia Consumatorului. Chiar în week-end-ul trecut câteva zeci de părinţi s-au revoltat din pricina organizării unui astfel de concurs.

Oriunde ai întreba, este greu să găseşti un copil care să nu fi participat măcar o dată la un concurs şcolar. Gratuit sau cu taxă. În şcoală ori în afara ei.

De cele mai multe ori, înscrierile se fac la îndemnul cadrelor didactice.

Pentru elevi e motiv de competiţie, pentru părinţi - singura modalitate de a afla cât de bine pregătiţi sunt copiii lor. Iar pentru asta, sunt dispuşi să plătească.

Odată banii daţi, fiecare părinte este responsabil. Deşi aprobate de Ministerul Educaţiei, concursurile cu taxă au din decembrie un alt regim. Ultimul concurs al unei fundaţii de profil a fost organizat sâmbătă după noile reguli.

Numai la ultima etapă din Capitală, au participat 700 de elevi. La un calcul simplu, cu o taxă de douăzeci de lei pe etapă, cu două discipline, afacerea se ridică la 84 de mii de lei, doar în Bucureşti. La nivel naţional suma se ridică la 40 de mii de euro.

Pentru organizarea şi desfăşurarea competiţiilor şcolare aprobate prin prezentul ordin se interzice perceperea de taxe de participare.

În unităţile de învăţământ preuniversitar de stat este interzisă organizarea şi desfăşurarea competiţiilor şcolare cu taxă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Fără concursuri cu taxă în şcoli!