Antena Meniu Search
x

Farmaciile din Capitală nu mai vând pastile pentru boli de piele sau boli rare

Bolnavii sunt puşi pe drumuri, de la o farmacie la alta, în căutarea unor medicamente, pentru simplul motiv că ele nu aduc profit. De câteva săptămâni bune, din farmaciile din Capitală lipsesc pastile pentru boli de piele sau boli rare

Vezi și

Bolnavii sunt puşi pe drumuri, de la o farmacie la alta, în căutarea unor medicamente, pentru simplul motiv că ele.nu aduc profit. De câteva săptămâni bune, din farmaciile din Capitală lipsesc pastile pentru boli de piele sau boli rare

Lipsesc, deşi, spun autorităţile, sunt pe stoc. Dar sunt prea ieftine, aşa că farmaciile fie nu le cumpără, fie le vând în alte ţări, mai scump. Între timp, pacienţii de la noi se chinuie.

De câteva săptămâni, câteva medicamente pentru boli de piele, boli rare sau chiar leucemie nu se găsesc. Pentru pacienţii care depind de aceste tratemente, lipsa lor poate fi dramatică. Un singur medicament, pentru boala Wilson, a lipsit o vreme din cauză că producătorul nu mai avea în stoc.

Iar pacienţii cu aceste boli sunt puşi pe drumuri de la o farmacie la alta. Şi nu sunt singurii. La fel de greu se găseşte şi un medicament anti-coagulant, folosit şi de gravide.

Medicamentul nu se găseşte în depozite, deşi producătorul nu a anunţat o problemă de stoc. Farmaciştii cred că unele depozite vând medicamentul cumpărat mai ieftin în România către alte ţări unde e mai scump.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a interzis exportul paralel pentru anumite medicamente care se găsesc greu în farmaciile de la noi. Dar, regula a rămas doar teoretică. Practica din piaţa liberă dă undă verde celor care fac negoţ cu sănătatea să vândă cui dă mai mult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Farmaciile din Capitală nu mai vând pastile pentru boli de piele sau boli rare