Antena Meniu Search
x

Video Fasting, dieta-minune care te scapă de kilogramele în plus. În ce constă regimul alimentar

Primăvara este anotimpul dietelor, în aşteptarea sezonului estival, iar cea mai populară metodă este acum fastingul, adică o pauză alimentară de 12-16 ore. Dieta a fost promovată de vedete hollywoodiene şi a prins rapid la români. Totuşi, medicii atrag atenţia că dietele nu sunt pentru oricine.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 27.03.2022, 21:27

Vezi și

Gata cu hainele groase şi ţinutele care ne-au ajutat să ne ascundem kilogramele în plus. Odată cu vremea bună începe şi goana după un corp de invidiat. Iar pentru cei care nu au timp, motivaţie sau energie să facă sport, dieta e prima opţiune. 

Reporter-tinere: -Aţi auzit de dieta fasting?

- Intermitent fasting, da, am auzit.

-Diete aţi încercat vreodată să ţineţi?

Pe acelaşi subiect

- Acum foarte mult timp şi nu considerăm că este un lucru care să ne ajute nici mental, nici fizic.

Greutatea ideală nu se obţine însă peste noapte. Iar dietele care promit rezultate rapide se întorc, de obicei, ca un bumerang.

Cristina Oprea, reporter Observator: Statisticile arată că 95% dintre cei care ţin o dietă se îngraşă la loc. Iar un regim, cu cât este mai restrictiv, cu atât este mai dezavantajos pe termen lung. Medicii spun că nu există dieta perfectă, dar există căi de a slăbi în mod sănătos. 

Adică, ne putem învăţa corpul să ardă depozitele de grăsimi de care vrem să scăpăm, fără să ne privăm organismul de vitamine, proteine sau minerale de care avem nevoie. Un principiu pe care se bazează şi Fastingul intermitent.

Fastingul sau postul alimentar

Iuliana Petrişor, specialist boli metabolice şi nutriţie: Fasting înseamnă post. Ca şi regim detox înseamnă o pauză alimentară de cel puţin 12 ore. Ar fi bine 16 ore să nu mâncăm absolut deloc şi este 16 cu 8. Opt ore, să zicem de la 10 la 18 putem să mâncăm dar nu orice şi oricât. Ar fi bine să mâncăm fructe, legume, salate, carne, peşte. Pe grătar, nu prăjeli, nu sosuri şi e bine să ne hidratăm.

Dieta este atât de apreciată, încât au apărut şi aplicaţii care îi ajută pe utilizatori să o ţină corect. Cele mai populare programe aveau la finalul anului trecut peste 18 milioane de utilizatori.

Cristina Oprea, reporter Observator: Odată ce ţi-ai instalat aplicaţia, nu mai trebuie să stai cu ochii pe ceas pentru că primeşti notificări pe telefon cu paşii pe care trebuie să îi urmezi. Programul permite şi personalizarea dietei, în funcţie de ţinta propusă.   

Totuşi, nu începeţi dieta fără să vă consultaţi cu medicul înainte. Ideal este să faceţi şi un set de analize care să vă spună dacă sănătatea vă permite să ţineţi o dietă.

Iuliana Petrişor, medic: Postul ăsta nu se poate ţine de către persoanele cu boli cardiovasculare, diabet dezechilibrat, boli renale, dializă şi aşa mai departe. Deci nu oricine poate să ţină această pauză alimentară.

Foarte importantă în orice dietă, mai spun specialiştii este hidratarea. Iar pentru ca rezultatele să nu se piardă de îndată ce aţi renunţat la regim, ideal este să faceţi din obiceiurile alimentare sănătoase un stil de viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Fasting, dieta-minune care te scapă de kilogramele în plus. În ce constă regimul alimentar