Antena Meniu Search
x

Video Femeie filmată noaptea, la furat de flori lângă Mitropolie. Soluţia primăriei din Iaşi pentru a-i opri pe hoţi

Hoţii le-au pus gând rău florilor din Iaşi. În doar două zile, câteva sute au fost furate, inclusiv din faţa Primăriei şi de lângă Mitropolie. Autorităţile au găsit o soluţie pentru a-i descuraja pe hoţi. Scot la vânzare ghivece la preţuri reduse.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 19.04.2022, 20:30

Vezi și

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere pe bulevardul Ştefan cel Mare din Iaşi, foarte aproape de Primărie, la cinci dimineaţa, o femeie e în misiune. Vrea, cu orice preţ, să pună mâna pe florile din oraş. Pândeşte poliţia locală, aşteaptă să plece agenţii şi, cu un sac în mână, se apucă şi smulge florile. La un moment dat, se apropie cineva. Nu se intimidează şi schimbă strategia. Se preface că adună gunoaie de pe stradă. 

Sute de flori au dispărut în două zile din Iaşi

"Cele mai frumoase flori sunt, de departe, muşcatele. Sunt şi cele mai scumpe. Poate de aceea au fost şi cel mai repede furate. Două au dispărut din acest aranjament floral aflat pe bulevard. Iar pentru hoţi nu a contat nici măcar că ne aflăm la doar câţiva metri de Mitropolie", arată Clara Mihociu, reporter Observator.

În doar două zile, sute de flori au dispărut din tot oraşul. "E ruşinos, totuşi. Aşa un oraş mare ... Păcat. Nu-ţi vine să crezi că le pot fura", spune un localnic. "Aşa e la noi, în România. Îmi pare rău", oftează un altul.

Pe acelaşi subiect

"În fiecare an avem şi culegătorii, strângătorii de flori. Să vedeţi când înfloresc lalelele ce o să fie. Ne-am propus 600 de mii de flori pe care vrem să le punem în tot municipiul Iaşi. Lăsaţi-le acolo, să se bucure toată lumea", a declarat Mihai Chirica, primarul din Iaşi. 

Soluţia găsită de primărie pentru a opri hoţii

Pentru cei care vor neapărat să aibă şi acasă flori la fel de frumoase precum cele pe care le văd prin oraș, cei de la servicii publice vin cu o soluție. Peste 30 de mii de flori sunt pregătite în solariile celor de la serviciile publice din Iaşi şi vor ajunge zilele următoare pe străzile din oraş. Oamenii care le văd, sunt îndrăgostiţi de ele şi le-ar vrea acasă pot veni aici să îşi cumpere. Preţurile sunt la jumătate faţă de cele de pe piaţă. Pleacă de la 10 şi pot ajunge până la 30 de lei, în funcţie de floare şi de dimensiunea ei.

În această primăvară, primăria Iaşi a plantat flori de aproape 40 de mii de lei în tot oraşul. Paguba lăsată de hoţi este de o mie de euro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Femeie filmată noaptea, la furat de flori lângă Mitropolie. Soluţia primăriei din Iaşi pentru a-i opri pe hoţi