Antena Meniu Search
x

O femeie din Galați a fost ucisă în bătaie de soț. Localnicii spun că a îndurat ani întregi de calvar

Peste 20 de ani de violenţe şi umilinţe primite din partea omului cu care a ales să-şi petreacă traiul. Chiar şi în ultimele clipe de viaţă a refuzat ajutorul ambulanţei şi al poliţiei. Este povestea tristă a unei femei de 52 de ani din Galaţi, ucisă în bătaie de concubinul ei. Informaţii cu un puternic impact emoţional.

de Redactia Observator

la 09.09.2020, 11:46

Vezi și
  • Femeia, bătută ani la rândul, a fost găsită în stop cardio-respirator
  • Medicii nu au mai putut să o salveze, din cauza rănilor grave

Cei doi locuiau împreună de 20 de ani. Tot de atâta timp femeia era agresată de concubinul său. Într-o seară, în urma unui episod asemănător, femeia a chemat ambulanţa.

Mihai Polinschi, director medical SAJ Galați: Era într-o stare deplorabilă, fusese bătută, agresată de concubin. La toate insistenţele noastre pentru pacientă să fie transportată la spital, ea a refuzat, a semnat şi a refuzat să meargă la spital.

Ambulanţierii au chemat atunci şi poliţiştii. Însă s-au lovit de aceaşi problemă, femeia a refuzat să-l reclame pe individ.

Reporter: O bătea frecvent?

Localnic: Frecvent, foarte des.

Reporter: Făceau scandal aici în faţa blocului, i-aţi mai văzut aşa, certându-se?

Localnic: Nu în faţa blocului, în casă. 

Localnic: Cu ani în urmă i-a dat şi foc la haine aici în faţa blocului. De câte ori a plecat, nu ştiu cu ce curaj s-a mai întors înapoi.

O relaţie toxică care se agrava şi mai rău în momentul în care bărbatul cosuma alcool. Individul o agresa chiar şi pe mama sa, care în cele din urmă a ales să fugă în străinătate. A doua zi de la primul apel, probabil după încă o rundă de bătaie, bărbatul a sunat la 112 spunând că soţia sa nu se simte bine. Echipajul a găsit-o pe femeie în stop cardio-respirator, iar după aproximativ 40 de minute de resuscitare a fost declarat decesul.

Carmen Pascale, administrator asociație: Îi spuneam mereu să plece, să fugă de aici că nu se poate. Îi era foarte frică şi de asta nu a făcut nimic. A costat-o viaţa, din păcate.

Liliana Istrate, procuror Parchet Tribunal Galați: Inculpatul a aplicat concubinei sale multiple lovituri cu pumnii şi picioarele inclusiv în zone vitale ale corpului cauzându-i acesteia traumatisme grave care au condus la decesul victimei.

Individul a fost arestat pentru 30 de zile, dar din păcate mult prea târziu. Femeia poate ar fi trăit şi astăzi dacă ar fi acceptat internarea şi l-ar fi reclamat din timp pe bărbat la poliţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O femeie din Galați a fost ucisă în bătaie de soț. Localnicii spun că a îndurat ani întregi de calvar