Antena Meniu Search
x

O femeie de 40 de ani din Iași s-a stins fulgerător din cauza gripei

O femeie din Iași a murit fulgerător din cauza gripei. În doar 24 de ore, pacienta în vârstă de 40 de ani, care nu avea alte boli asociate, s-a stins din viață.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 15.02.2020, 08:22

O femeie din Iași s-a stins fulgerător din cauza gripei, în doar 24 de ore
Medicii din Iași au precizat că este primul caz în ultimii doi ani când evoluția gripei a fost galopantă și a dus la deces - Profimedia Images (stock)

O femeie din Iași a murit fulgerător din cauza gripei. În doar 24 de ore, pacienta în vârstă de 40 de ani, care nu avea alte boli asociate, s-a stins din viață.

Potrivit medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase "Sfinta Cuvioasa Paraschiva" din Iaşi, femeia s-a prezentat la spital în stare gravă și le-ar fi spus că a început să se simtă foarte rău în decurs de doar câteva ore. 

Deși a fost transferată imediat la Terapie Intensivă, starea ei s-a agravat în continuare, iar la doar 24 de ore de la debutul bolii pacienta a intrat în insuficiență respiratorie.

Conform ziaruldeiasi.ro, medicii spun că este primul ca din ultimii doi ani în care evoluția gripei a fost galopantă și a dus la deces. De regulă, precizează sursa citată, astfel de evoluții în cazul unui pacient fără afecțiuni preexistente țin de particularitățile fiziologice și mai ales genetice.

Epidemie de gripă în România. 35 de persoane au murit, alte mii sunt infectate

Potrivit ultimului raport al Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), până la data de 13 februarie epidemia de gripă a făcut 34 de victime.

"De la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate 34 decese confirmate cu virus gripal, din care 25 tip A, subtip (H1)pdm09, 5 tip A, subtip H3, 2 tip B, 1 coinfecție de AH3+B și 1 tip A. În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 122 decese confirmate cu virus gripal (de 3,8 ori mai multe decât în actualul sezon), din care 97 tip A, subtip (H1)pdm09, 13 tip A, subtip H3, 11 A nesubtipat și 1 coinfecție de A(H1)pdm09+AH3", a anunțat CNSCBT.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 165.598, cu 59.2% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămâna a sezonului precedent (103.996).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O femeie de 40 de ani din Iași s-a stins fulgerător din cauza gripei