Antena Meniu Search
x

Femeia luată de SMURD de pe plaja din Eforie Nord are coronavirus. DSP face anchetă epidemiologică

Femeia care a fost preluată de pe plajă de SMURD, suspectă de coronavirus, a primit azi confirmarea. Are Covid 19. Femeia a venit cu mai multe rude la mare, toţi s-au cazat într-un apartament din Eforie Nord si a mers prin stațiune exact cum face orice turist în vacanţă. Fără să ştie că poate să împrăştie virusul în toate locurile în care a ajuns.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 19.08.2020, 20:38

Vezi și
  • Tânăra s-a plimbat printre turiști fără să știe că este infectată
  • Salvamarii spun că ar avea și alte afecțiuni preexistente

Oamenii care se aflau pe plajă au văzut întreaga scenă. Ba mai mult, au înconjurat-o atunci când tânara a cazut pe nisip fără să îşi dea seama de pericolul la care se expun.

Cristian Angheluță, salvamar: Am văzut că s-au adunat mai mulţi oameni în jurul ei, undeva în zona aceasta, şi am anunţat echipa de intervenţie, şenilata. Am dat prin staţie către colegul meu.

"Chiar din zona aia am venit ieri. Am văzut când a venit şenilata. A luat-o ambulanţa şi a plecat. A spus că are temperatură, ca nu poate să respire", povestește un martor.

Salvatorii susţin că tânăra ar fi cunoscută şi cu alte afecțiuni.

Bogdan Ghimboașă, salvamar: Ulterior am aflat că avea o depresie post-natală şi se ştia ca fiind bolnavă de epilepsie. 

Femeia de 28 de ani a venit la mare împreună cu mai multe rude. Toţi s-au cazat într-un apartament cu două camere dintr-o vilă din staţiunea Eforie.

Cristina Schipor, DSP Constanța: Din păcate, doamna de ieri a fost confirmată astăzi cu Covid-19. Dumneaei este internată în spital. Cum am aflat, am trimis o echipă de inspectori la locaţia unde a fost cazată, să identificăm persoanele cu care a venit, din familie, prieteni, cu cine a intrat în contact, practic am demarat ancheta epidemiologică.

Ministrul Sănătăţii a avertizat încă de acum două săptămâni asupra pericolului răspândirii virusului pe litoral.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Vedeţi şi dumneavoastră ce se petrecere pe litoral. Litoralul este o zonă unde populaţia vine, îşi petrece o săptămână, infectează, se reîntoarce în judeţele de baştină şi acolo putem vedea creşterea!

Staţiunea Eforie rămâne una dintre cele mai aglomerate din această vară. Chiar şi pe final de sezon, oamenii se îngrămădesc prosop lângă prosop aproape de mal. Iar intervenţia salvatorilor devine o aventură.

Deşi au panouri prin care sunt avertizaţi că este zonă de intervenţie, turiştii ignoră complet aceste mesaje.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Femeia luată de SMURD de pe plaja din Eforie Nord are coronavirus. DSP face anchetă epidemiologică