Antena Meniu Search
x

FEMEILE care au SCHIMBAT LUMEA! UITE ce au INVENTAT!

Multe dintre lucrurile care ne fac viaţa mai uşoară sunt invenţii ce aparţin unor femei. Iată o listă cu cele mai importante dintre acestea.

Multe dintre lucrurile care ne fac viaţa mai uşoară sunt invenţii ce aparţin unor femei. Iată o listă cu cele mai importante dintre acestea.

1. Monopoly. Unul dintre cele mai faimoase jocuri din toate timpurile a fost inventat în anul 1904 de Elizabeth Magie.

2. Berea. Potrivit istoricilor, descoperirea le aparţine femeilor din Mesopotamia. Acestea o fabricau, o vindeau şi chiar o beau, în cinstea zeiţei Ninkasi, protectoarea berii.

3. Scara de incendiu. Utilă atât în cazuri de urgenţă, cât şi pentru fumătorii din diferite oraşe, aceasta a fost concepută în anul 1887.

4. Seringa medicală. Medicina modernă a avut parte de o evoluţie importantă atunci când Letitia Geer a inventat, în anul 1899, seringa medicală manevrabilă cu o singură mână.

5. Frigiderul. Florence Parpart a realizat în anul 1914 ceea ce azi se poate numi frigider electric modern.

6. Calculatorul. Fiica Lordului Byron a fost încurajată să devină o campioană a matematicii. Ulterior, Ada Lovelace a conceput un sistem analitic prin care se poate programa o maşină cu ajutorul algoritmilor matematici. În esenţă, ea este primul programator al lumii.

7. Transmisii wireless. Hedy Lamarr a creat un sistem de comunicaţii secrete în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Invenţia ei a ajutat dezvoltarea ulterioară a diferitelor tehnologii, precum GPS sau Wi-Fi.

8. Programe software. Grace Murray Hooper a fost medic şi amiral în marina americană, dar totodată a inventat COBOL, primul program software destinat calculatoarelor.

9. Vesta antiglonţ. Chimista Stephanie Kwolek a reuşit să conceapă o fibră deosebit de puternică, pe care ulterior a folosit-o la realizarea acestor protecţii. Vesta antiglonţ concepută de aceasta este de cinci ori mai puternică decât oţelul şi are în jur de 200 de alte întrebuinţări.

10. Panouri solare. Prima casă capabilă să se încălzească de la energia solară a fost inventată de Maria Telkes şi de arhicta Eleanor Raymond, în anul 1947.

11. Maşina de îngheţată. În anul 1843, o femeie pe nume Nancy Johnson a conceput maşina de făcut îngheţată.

12. Încălzirea centralizată. Alice Parker a pus bazele conceptului de a folosi gaz natural pentru a încălzi casele. Descoperirile femeii au ajutat la dezvoltarea ulterioară a centralelor termice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » FEMEILE care au SCHIMBAT LUMEA! UITE ce au INVENTAT!