Antena Meniu Search
x

Femeile, la fel de bune ca bărbații, la volan

Cine spunea că şofatul maşinilor mari este o meserie pe care o pot face doar bărbaţii, s-a înşelat amarnic. O braşoveancă demostrează contrariul. Conduce zilnic un autobuz de mare capacitate, în condiții de trafic aglomerat pe un traseu plin de provocări.

de Redactia Observator

la 08.10.2020, 13:35

Vezi și
  • Zilnic transportă sute de pasageri pe drumul lor spre casă sau serviciu.
  • Este atentă la toate detaliile, iar acest lucru se simte de la primele manevre.

La 41 de ani Iuliana demonstrează că femeile pot face orice fac şi bărbaţii. De un an de zile este şofer de autobuz. Pasiunea pentru maşinile mari a crescut de-a lungul anilor, atunci când străbătea drumurile Europei în dreapta soţului, şofer de TIR.

Iuliana Constantin, șoferiță: Eu mi-am dorit din suflet o mașină de capacitate mare, de lungime mare. Sunt o fire mai vulcanică și mi-am propus și mi-am zis în gând că eu pot să fac așa ceva. Soţul a fost pe tir aproximativ 25 de ani, am făcut excursii cu el şi mergând în afara României, în Germania, Olanda, Italia, Franţa, am văzut foarte multe şoferiţe şi asta m-a încurajat şi m-a încântat foarte mult. 

De la volanul autobuzului articulat braşoveanca se bucură de experienţa inedită ce o presupune condusul unui vehicul de 18 metri lungime pe străzi înguste şi aglomerate. 

Zilnic transportă sute de pasageri pe drumul lor spre casă sau serviciu. Este atentă la toate detaliile, iar acest lucru se simte de la primele manevre.

Iuliana Constantin, șoferiță: Mă încântă foarte mult când văd câtă lume e în spatele meu şi au încredere de a călători cu mine.

Din ce în ce mai multe femei aleg să devinnă şoferi pe maşini mari, iar partenerii de trafic nu par să fie deranjaţi, ba din contră le apreciază. 

Talentul doamnelor pentru şofat este apreciat şi de conducerea regiei de transport din oraşul de sub Tâmpa. 

Silviu Ștefan, purtător de cuvânt societate de transport public: Noi încurajăm în continuare doamnele care dețin permisul de conducere de categoriile necesare, care au restul actelor – respectiv acel atestat de transport persoane să vină, să se angajeze la noi, pentru că, statistic, doamnele conduc mai preventiv și, pe cale de consecință, sunt mult mai rar implicate în incidente de trafic.

Până acum trei femei au fost angajate la regia de transport public, şi toate conduc masini de mare capacitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Femeile, la fel de bune ca bărbații, la volan