Antena Meniu Search
x

Femeile nu ştiu să negocieze salariile

La orice interviu de angajare, unul dintre cele mai sensibile momente este negocierea salariului

Vezi și

La orice interviu de angajare, unul dintre cele mai sensibile momente este negocierea salariului

Dar dacă bărbaţii, de regulă, sunt dispuşi să meargă până în pânzele albe pentru a obţine suma pe care şi-o doresc, femeile sunt ceva mai rezervate şi se mulţumesc cu prima ofertă care li se face.

Femeile sunt mai rezervate şi în a solicita măriri de salariu, chiar dacă experienţa acumulată le-ar îndreptăţi să aibă o discuţie cu şeful pe această temă.

Dar chiar dacă ar avea o mulţime de argumente prin care să îşi convingă angajatorul că merită să fie mai bine plătite, doamnelor le este teamă să nu fie etichetate greşit. Mai ales din cauza preconcepţiilor conform cărora femeile ar fi mai puţin performante.

Totuşi, oricâte temeri ar avea, doamnele ar trebui să se obişnuiască să îşi ceară drepturile, mai ales că acest lucru denotă încredere în sine, lucru apreciat de către angajatori şi bine-cunoscut de către bărbaţi.

Însă a negocia nu înseamnă a fi lipsit de diplomaţie. Totul e ca fiecare cerere să fie susţinute de o trecere în revistă a performanţelor anterioare şi evidenţierea beneficiilor aduse companiei. În acelaşi timp, înainte de a fi cerută o mărire, ar trebui să treacă cel puţin un an de la angajare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Femeile nu ştiu să negocieze salariile