Antena Meniu Search
x

Românii vor fi OBLIGAŢI printr-o nouă lege să îşi asigure locuinţele

În două săptămâni, se schimbă complet regulile pentru asigurarea locuinţei. Proprietarii nu vor mai putea să-şi plătească impozitul la casă.

Vezi și

În două săptămâni, se schimbă complet regulile pentru asigurarea locuinţei. Proprietarii nu vor mai putea să-şi plătească impozitul la casă, dacă nu au încheiată poliţa. Autorităţile şi-au dat seama că, până acum, niciun român nu a fost amendat pentru că nu a încheiat o astfel de poliţă. Tarifele ar urma să crească, iar asigurarea să fie adaptată pentru fiecare locuinţă. 

În noua versiune a poliţiei obligatorii, românii vor avea 16 scenarii de dezastre din care pot alege 3 pentru care vor să fie asiguraţi. Aceste exemple variază de la cutremur la scăpări de gaze, un scurt-circuit sau chiar o inundaţie produsă de un vecin. E o schimbare radicală, până acum românii nu aveau aceste variante.

Schimbarea vine după ce unul dintre şefii Autorităţii de Supraveghere Financiară nu a primit răspuns la o întrebare cheie. Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte ASF: "De ce trebuie să îmi asigur eu un apartament de la etajul 10 pentru inundaţii?"

Acum, doar 2 români din 10 au asigurarea obligatorie de 20 de euro. Teoretic, cei care nu au încheiat poliţa sunt amendaţi, dar nu s-a întâmplat niciodată asta. În două săptămâni, se schimbă regulile. Cornel Coca Constantinescu, vicepreşedinte ASF: "La fisc trebuie să facem dovada că există o asigurare PAD. Nu poţi să îţi plăteşti taxele sau impozitele până nu arăţi că ai o asigurare, este şi asta o variantă. Încă nu avem o soluţie finală."

Nu se ştie care va fi preţul acestei noi asigurări. Cei mai mulţi vorbesc despre creşteri substanţiale. În România, 7 din 10 asigurări sunt încheiate pentru protejarea unei maşini, 2 sunt pentru protecţia casei şi doar una reprezintă o poliţă de protecţie în caz de boală sau deces.

În primele 8 luni ale acestui an, românii cu asigurări obligatorii au primit despăgubiri în valoare de jumătate de milion de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Românii vor fi OBLIGAŢI printr-o nouă lege să îşi asigure locuinţele