Antena Meniu Search
x

Un rapper român celebru este acuzat de hărţuire sexuală. #METOO este strigătul de ajutor al multor românce, victime ale abuzurilor

Liderul trupei Racla este acuzat că a agresat mai multe tinere care i-au refuzat avansurile, iar o fostă gimnastă de origine română dezvăluie că a fost violată.

Vezi și

Liderul trupei Racla este acuzat că a agresat mai multe tinere care i-au refuzat avansurile, iar o fostă gimnastă de origine română dezvăluie că a fost violată de un multiplu campion, la 15 ani. În acelaşi timp, zeci de tinere povestesc experienţe cutremurătoare în care agresorii au fost chiar profesorii lor. Poveştile dureroase, reunite sub hashtagul Me Too, adica Şi Eu, au invadat spaţiul virtual, după ce mai multe actriţe de la Hollywood au dezvăluit că au fost hărţuite şi chiar abuzate de producătorul Harvey Wienstein.

"Nu ne victimizam, nu vrem mila nimănui."

"Îmi băgase mâna pe sub bluză"

"Profu' zâmbea şi aştepta să-l mângâi"  

Pe acelaşi subiect

"Mi s-a spus clar, nu vrea o cafea în firmă, ci în afara firmei"

"M-a sărutat cu forța, din senin"

Me too este despre fiecare dintre noi, pentru că nu cunosc nici măcar o femeie care să spună "Not me", mie nu mi s-a întâmplat măcar o dată. Me too este despre ce ni se întâmplă în fiecare zi pe stradă, la metrou, în staţiile de autobuz, la concert, librarie sau oriunde. 

Adrianei Matei, acum blogger de modă, i s-a întâmplat pe când era doar un copil, iar profesorul de matematică a aşezat-o pe genunchi şi a început să o mângâie, chiar în timpul meditaţiilor: "Era şi sotia lui acasă si se uita la noi cum mizeria de om îmi bagase mana pe sub bluză şi îmi luase mâna şi şi-o aşezase pe pantaloni, pe... Profu' zâmbea şi aştepta să îl mângâi. I-am spus mamei, dar ea a decis că e mai bine să nu spunem nimic la clasă, dacă îmi va da note mici?"

E un vis urât pe care a încercat să-l uite. Acum n-a mai vrut să tacă: "Poveştile pe care le-am împărtaşit pe facebook cu #metoo au rolul de a ne elibera de această povară, de a refula şi de a nu ne mai simţi singure în această traumă."

Valul de dezvăluiri a venit cu surprize. Mai multe tinere s-au plâns că au fost înjurate şi agresate fizic de liderul trupei Racla, Rimaru. Călin I0nescu, după numele din buletin. 

"M-a tras de o mână de-o parte şi m-a întrebat cum îmi permit să nu îi răspund pe Facebook. M-a scuipat de faţă cu toată lumea.", susţine Maria Zvinca. "Regele libidinoșilor m-a sărutat cu forța, din senin, acum vreo 5 ani.", spune şi Diana Alexandra Cojocar.

Câteva ar fi fost agresate chiar la petrecerea agenţiei de publicitate la care rapperul este angajat. "Îi spun că e beat şi îi spun să mă lase în pace şi îmi varsă băutura lui în cap, apoi aruncă cu paharul de plastic în capul meu, în timp ce mă îndepărtez.", e mărturia Andreei Retinschi.

"Contest cu tărie orice acuzație de hărțuire sexuală sau orice altă acuzație similară. De altfel, consider că nici măcar persoanele care mă acuză nu au luat în serios pretinsul meu limbaj agresiv din urmă cu doi ani. Mărturie în acest sens stă faptul că nu au acționat din punct de vedere legal împotriva mea.", se apără rapperul.

Şi fosta campioană olimpică, Tatiana Guţu, a făcut mărturisiri cutremurătoare. Vitali Şcerbo, multiplu campion, ar fi violat-o pe când avea doar 15 ani: "Vitali Şcerbo, tu eşti monstrul care m-a ţinut în propria mea închisoare, care m-a făcut să-mi fie frică mulţi ani. Ştiu că o să negi, dar detaliile mele sunt mai puternice decât cuvintele tale. Sunt mai puternică decât oricând, nu mă mai poţi învinge."

În valul de confesiuni, puţini bărbaţi au luat cuvântul. Printre ei, Norbert Matei, care a recunoscut că a hărţuit mai multe femei: "Am considerat că e de fapt o problemă a bărbaţilor. Vorbim foarte mult despre victimă şi foarte puţin despre agresor, despre bărbaţii care fac lucrurile astea."

Andra povesteşte cum a ajuns şomeră după ce a refuzat avansurile şefului: "S-a încheiat printr-un bileţel de la resurse umane în care eu eram anunţată că este perioadă de criză şi firma face restructurări."

Comunitatea Me Too a adunat deja milioane de postări, pe toate reţelele de socializare. Nume celebre încurajează femeile să demaşte abuzurile. Christiane Amanpour: "Imaginaţi-vă o lume care distruge cultura tăcerii printr-o strângere de mână de aur. Astăzi, femei din întreaga lume şi cu profesii diferite se îndreaptă către o nouă comunitate: #metoo." 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Un rapper român celebru este acuzat de hărţuire sexuală. #METOO este strigătul de ajutor al multor românce, victime ale abuzurilor