Antena Meniu Search
x

Festival de mediu Green Week Fest, mutat pe internet

Pandemia a mutat toate evenimentele în online. Anul acesta cunoscutul festival de mediu, Green Week fest, se va desfăşoară în mediu virtual.

de Redactia Observator

la 27.05.2020, 17:29

Vezi și
  • Festivalul virtual va dura o săptămână.
  • Fiecare zi a fost dedicată unei teme.

Organizatorii au pregătit o mulţime de surprize pentru cei care vor să participe. Printre activităţile propuse se numără şi o vânătoare de comori virtuală.

Festivalul de mediu aduna în fiecare an pasionaţii de ecologie la malul Mării Negre, anul acesta însă, întâlnirile şi evenimentele s-au mutat în online.

Mihaela Candea Mirea, director ONG Mare Nostrum: Deoarece in acest an nu ne mai putem intalni cu locuitorii cosntantei in forma fizica, am decis sa organizam acest greenweekonline fest.

Festivalul virtual va dura o săptămână şi fiecare zi a fost dedicată unei teme. Scopul este educarea tinerilor cu privire la protejarea mediului.

Marian Paiu, biolog: O sa fie o discutie combinata, noi o sa vorbim si vom interactiona cu cei care ne vizualizeaza prin intermediul mesajelor pe facebook.

Una dintre temele alese anul acesta este "cetaceele eşuate" iar participanţii vor învăţa ce trebuie să facă în situaţia în care descoperă un delfin pe plajă.

Marian Paiu, biolog: În primul rand nu trebuie sa se apropie de el, pentru ca este un animal, mai ales daca este inca viu dupa care, daca este viu ar trebui sa il umezeasca fara sa ii introduca apa in orificiul din cap si sa ii tina umbra.

Sigur că, din program, nu putea lipsi şi ziua dedicată deşeurilor. Pandemia a avut şi un efect benefic, nivelul poluării pe plaje a scăzut faţă de anii precedenţi.

Angelica Paiu, voluntar de mediu: Datorita pandemiei lucrurile stau bine, numarul de deseuri in aceasta sesiune stau bine, aproape la jumatate fata de anul trecut in aprilie.

Festivalul îşi propune să îi atragă şi pe cei mici printr-o inedită vânătoare de comori online.

Anca Gheorghe, voluntar de mediu: Participantii vor fi purtati in 4 zone tematice iar avand in vedere aceasta perioada va fi o alternativa de parcurgere a acestor trasee.

Organizatorii speră că festivalul va fi un succes, chiar dacă îşi doresc să fie prima şi ultima ediţie de genul acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Festival de mediu Green Week Fest, mutat pe internet