Antena Meniu Search
x

O fetiţă de doi ani s-a stins a doua zi după internare, la Slatina: "A murit de frică!"

O fetiţă de doi ani s-a stins a doua zi după internare, la Slatina. Părinţii ei, distruşi de durere, nu ştiu nici după 4 zile din ce cauză le-a murit copilul, iar tatăl acuză: "A murit de frică!"

de Redactia Observator

la 05.05.2019, 14:52

O fetiţă de doi ani s-a stins a doua zi după internare, la Slatina. Părinţii ei, distruşi de durere, nu ştiu nici după 4 zile din ce cauză le-a murit copilul, iar tatăl acuză: "A murit de frică!"

Emma Andreea avea 2 ani şi 8 luni şi a doua zi de Paşte mama ei a dus-o la spital, la Slatina, după ce copila a a avut mai multe episoade de vărsături în noaptea de duminică spre luni. Mama fetiţei, Corina Mihalache, 32 de ani, a declarat pentru Adevărul că Emma era vioaie, a adus-o la spital pentru că vomitase mult, dar nu arăta vreun semn de suferinţă.

"Îmi vărsa, de duminică noaptea. Şi am venit luni dimineaţă. Prima dată mi-a pus diagnostic - sindrom dispeptic. Aici (n.r. – în biletul de ieşire din spital, eliberat vineri, 3 mai 2019, după ce decesul a survenit marţi, 30 mai 2019) scrie că a mâncat peşte, dar nici n-a mâncat peşte. A mâncat cărniţa de la o sărmăluţă şi un pic, două linguriţe, de salată boef. Dar peşte nu a mâncat.", a declarat mama.

Emma s-a născut cu Sindrom Down, dar nu a dat semne de suferinţă până acum, spune Corina. Părinţii au făcut toate testele şi toate procedurile medicale, Emma creştea şi nimic nu anunţa tragedia. "O înscrisesem la grădiniţă. Uitaţi cum stă la poză! Se ducea la sertarul cu rochiţe şi-mi aducea rochiţa s-o îmbrac. Ne duceam, îmi cerea pâine, muşca o dată din ea şi o arunca  pe jos şi îmi arăta să-i dăm lui Bobo, câinelui, s-o mănânce. Făcea la oliţă, îi cumpărasem trotinetă, mergea cu trotineta...",povesteşte mama, privind filmuleţe cu fetiţa, salvate în telefon.

Pe acelaşi subiect

Părinţii spun că în cele aproape 24 de ore cât a stat fetiţa la spital, a fost complicat pentru asistente să îi ia sânge pentru analize: "Au speriat-o, ce să mai, au speriat-o foarte tare, veneau câte două, o ţineau, numai când le vedea se agita, când le vedea pe ele.", a completat tatăl, care este convins, de altfel, că în cele din urmă, fetiţa ar fi murit, de fapt, de frică: "Cred că a murit de frică, s-a agitat atât încât...“

Fetiţă de 2 ani moartă la spital, la Slatina: "Cum este?" "Nu mai este!"

Luni de dimineaţă a început calvarul, cu zeci de încercări de a i se recolta sânge micuţei, pentru alte analize. Mama fetiţei spune o poveste cumplită: "A înţepat-o de două ori şi imediat ce a scos acul, fetiţa şi-a dat ochii peste cap şi a strâns mânuţa. Şi zic, doamna asistentă, vedeţi că a dat ochii peste cap! A, nu, nu...! Zic, doamna asistentă, uitaţi-vă! Şi a luat repede masca de oxigen, şi mai era încă una lângă ea, i-a pus repede masca de oxigen, s-a dus repede după hidrocortizon, hemisuccinat, şi după, nu mai ştiu, că m-au scos afară. Am mai intrat o dată când o resuscita, îi făcea respiraţie gură la gură doamna doctor, am ieşit, m-au dat afară din nou, după, încă o dată când îi scoteau tija aceea, că-i băgaseră o tijă de la Terapie intensivă, UPU, nu ştiu... Era plină de sânge."

Corina îşi mai aminteşte că, după zeci de minute de resuscitare, la care, în cea mai mare perioadă, a asistat şi tatăl copilei, a întrebat în cele din urmă o asistentă: "Cum este?", iar asistenta i-a răspuns: "Nu mai este!"

O fetiţă de doi ani a murit la Slatina în spital, părinţii fac plângere

Părinţii Emmei vor să depună acum o plângere penală, pentru că nu aflat nici după ce şi-au îngropat copila din ce cauză a murit fetiţa. 

Directorul medical al SJU Slatina, dr. Adrei Ştefănescu, spune că nu poate emite un punct de vedere cu privire la nemulţumirile părinţilor pentru motivul simplu că aceştia nu au depus la spital o plângere şi nici nu au transmis pe vreo altă cale aceste nemulţumiri. În schimb, a vorbit despre rezultatele examenului anatomo-patologic, declarând că specialistul anatomo-patolog a constatat o insuficienţă multiplă de organe şi a recoltat şi alte probe, care urmează să fie analizate şi să se transmită rezultatul în aproximativ 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » O fetiţă de doi ani s-a stins a doua zi după internare, la Slatina: "A murit de frică!"