Antena Meniu Search
x

Accidentul din Olt - filmul unei tragedii anunțate. Spune STOP live la volan! Dă like vieții!

Reporterii Observator au vrut să afle câţi şoferi intră live pe Facebook, în timp ce se află la volan. Iar cifrele sunt îngrijorătoare. La fiecare 3 minute, un şofer porneşte camera telefonului.

Vezi și

Pe şoseaua din Olt, unde a avut loc accidentul transmis live pe Facebook în care au pierit doi oameni, a fost loteria morţii. Şi se poate repeta oricând. Reporterii Observator au vrut să afle câţi şoferi intră live pe Facebook, în timp ce se află la volan. Iar cifrele sunt îngrijorătoare. La fiecare 3 minute, un şofer porneşte camera telefonului în timp ce conduce. O secundă de neatenţie, spun şoferii profesionişti, poate duce la o catastrofă.

Tinerii plănuiau o cursă nebună, în direct pe Facebook. Se întâmpla cu doar câteva zeci de minute înainte de împactul nimicitor.

Un scenariu aproape tras la indigo cu cel din Ungaria, din urmă cu o lună. Nouă români au murit atunci în timp ce şoferul microbuzului era în direct pe reţeaua de socializare. Tot într-un impact frontal. Tot pe contrasens.

Astăzi, reporterii Observator au accesat, din nou, harta live de pe Facebook. Într-o singură oră au găsit peste 20 de şoferi în direct, la volan, în timpul mersului. Unii poartă discuţii cu prietenii, alţii ascultă muzică, alţii pur şi simplu se uită la cameră şi nu la drum.

După accidentul din Ungaria, Observator, Observator.TV şi Poliţia Română au iniţiat o petiţie pentru salvarea de vieţi. 32 de mii de oameni au semnat. Cu sprijinul Parlamentului European, echipa Observator a trimis şi o scrisoare oficială către Facebook, prin care a cerut soluţii pentru blocarea transmisiilor în direct, la volan, în timpul mersului.

Spunem STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Accidentul din Olt - filmul unei tragedii anunțate. Spune STOP live la volan! Dă like vieții!