Antena Meniu Search
x

Firme controlate de DIICOT

Percheziţii de amploare în această dimineaţă într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii DIICOT şi poliţiştii au descins în mai multe locaţii, dar şi într-un hotel de lux din Bucureşti.

Vezi și

Vorbim de un prejudiciu estimat, până la această oră, de 100 de milioane de lei după ce poliţiştii de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate împreună cu procurorii DIICOT au efectuat astăzi peste 60 de percheziţii în mai multe judeţe dar şi la mai multe hoteluri.

Unul dintre hoteluir fiind în Bucureşti. Aici erau vizate 4 societăţi comerciale care se ocupau cu evaziune fiscală. Mai exact, vorbim despre 2 moduri de operare.

Primul: întemeierea unor firme fantomă prin care se depuneau documete fictive pentru a se tranzacţiona bani. Ulterior, firmele fantomă erau scoase din producţie. Asta însemna că banii îşi pierdeau urma.

A doua metodă, fiind 20 de personae implicate cu mandate de aducere. Acestea acceptau ca în conturile lor să se transfere bani din aceste firme fantome iar apoi sumele erau retrase de către aceeaşi membrii şi date diverselor persoane din gruparea infracţională.

Se pare că sunt implicate şi persoane publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Firme controlate de DIICOT