Antena Meniu Search
x

Firmele care se ocupă de înmatricularea maşinilor în Bulgaria, o afacere tot profitabilă

Firmele care se ocupă de înmatricularea maşinilor în Bulgaria devin o afacere tot profitabilă. Şi nu e de mirare, dacă ne uităm la faptul că ele rezolvă problema înmatriculării mai rapid şi mai ieftin decât autorităţile române

Vezi și

Firmele care se ocupă de înmatricularea maşinilor în Bulgaria devin o afacere tot profitabilă. Şi nu e de mirare, dacă ne uităm la faptul că ele rezolvă problema înmatriculării mai rapid şi mai ieftin decât autorităţile române

Problema intervine atunci când aceste maşini sunt implicate în accidente. În unele cazuri, banii nu se mai recuperează niciodată. 

Neoficial, aproape doua sute de mii de maşini cu numere de Bulgaria circulă în orice moment pe străzile din România. Oficial, însă, nimeni nu ştie numărul lor exact şi nici cine ar trebui să le ţină evidenţa. Autorităţile ştiu, însă, că aproape toate aceste autoturisme aparţin unor cetăţeni români care au vrut să scape de plata taxelor, aşa că s-au îndreptat către vecini. Internetul este plin de anunţuri ale firmelor care se ocupă de înmatricularea maşinilor în Bulgaria. Un simplu experiment arată că înscrierea maşinilor în ţara vecină durează doar două-trei zile.

Practic, cu mai puţin de 500 de euro, oricine îşi poate înmatricula maşina în Bulgaria şi circula mai apoi nestingherit. Prin comparaţie, aceeaşi procedură pentru o maşină cu numere de România costă uneori chiar peste 2000 de euro, incluzând aici cheltuieli cu înmatricularea, taxa de mediu, ITP-ul, impozit şi asigurare.

Practica ne arată că există şi probleme: nu puţine au fost cazurile în care cei care au avut de recuperat bani de la firmele de asigurare de peste Dunăre au rămas cu paguba în urma accidentelor.

Bulgaria nu este singura ţară unde românii îşi înmatriculează maşinile. Alte zeci de mii de automobile sunt înregistrate în Italia, Spania, Franţa sau Marea Britanie. În jur de 5.000 dintre ele sunt implicate în accidente în fiecare an, arată datele asigurătorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Firmele care se ocupă de înmatricularea maşinilor în Bulgaria, o afacere tot profitabilă