Antena Meniu Search
x

Românii nu ştiu încă în când şi sub ce formă vor primi înapoi bani daţi pe taxa auto

Fiscul a luat, dar nu ştie cum să dea înapoi. Timp de 10 ani a încasat banii românilor pentru diferite taxe auto.

Vezi și

Fiscul a luat, dar nu ştie cum să dea înapoi. Timp de 10 ani a încasat banii românilor pentru diferite taxe auto, dar când trebuie să-i returneze, funcţionarii publici ridică din umeri. Ba că n-au primit normele, ba că n-au fost informaţi, ba că n-au avut timp să citească instrucţiunile. Deocamdată, românii pot doar să-şi depună dosarele pentru recuperarea taxei.

- Voiam să ştiu dacă a început să se restituie taxa auto. 

- Urmează! Pentru că au apărut normele şi urmează să se restituie. 

- Vin banii într-o singur tranşă sau eşalonat?

Pe acelaşi subiect

- N-am apucat să citesc normele. Astăzi mi le-a dat, n-am apucat să termin aceste pagini, să le citesc. Sunt la ghişeu, astăzi, şi n-am linişte.

Când s-a întors roata, şi Fiscul trebuie să plătească, nu mai este la fel de prompt ca atunci când cerea banii pentru taxa auto. 

- Într-un an de zile o să vi se restituie. Tot anul 2018, inclusiv 2019, avem dreptul să restituim.

- Dar nu ştiţi când o să înceapă, practic...

- Din vară!

Conform legii, începând cu 1 ianuarie 2018, românii ar fi trebuit să-şi primească banii pe care i-au plătit pentru taxele auto în perioada 2007 - 2013. Numai că funcţionarii publici încă nu ştiu cum se vor returna aceşti bani şi nici când vor primi românii tot ce au plătit până acum. 

Depunerea dosarelor a început încă din luna august a anului trecut. După o jumătate de an s-au publicat şi normele de aplicare. Acum Fiscul ar trebui să dea banii înapoi. Graţiela Gavrilescu, ministrul mediului: "Notificările persoanelor au început să fie făcute la ANAF şi, aşa cum am promis şi cum am scris în hotărârea de Guvern, începând de la anul banii vor fi daţi."

În lipsa informaţiilor, românii sunt plimbaţi de la o uşă la alta. Deocamdată, orice funcţionar public îndeamnă la depunerea dosarului cu documente. 

Dan Trifu, vicepreşedinte al unui ONG de mediu: "Statul va da mai mulţi bani înapoi decât a încasat, având în vedere că este şi obligat să acorde şi procentul de inflaţie."

La care se adaugă şi o dobândă de 0,02% pentru fiecare zi care a trecut din momentul în care a fost plătită taxa şi până se primesc banii. Conform estimărilor, Guvernul are de restituit aproape şapte miliarde de lei românilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Românii nu ştiu încă în când şi sub ce formă vor primi înapoi bani daţi pe taxa auto