Antena Meniu Search
x

Fiscul taxează vacanța de 1 Mai

Deschiderea sezonului estival la 1 mai ar putea fi boicotată. Avertismentul este dat de hotelieri şi de patronii de restaurante care ameninţă că vor pune lacătul pe uşă

Vezi și

Deschiderea sezonului estival la 1 mai ar putea fi boicotată. Avertismentul este dat de hotelieri şi de patronii de restaurante care ameninţă că vor pune lacătul pe uşă

Agenţii economici se plâng că Fiscul le-ar putea închide localurile oricând. Bacşişul nu este legalizat, şi orice leu găsit în plus sau în minus, e suficient pentru închiderea restaurantelor şi hotelurilor.

Nu e devreme, dar poate fi târziu. Hotelierii şi patronii restaurantelor ameninţă că vor boicota mini vacanţa de 1 mai şi că vor ţine unităţile închise. Oamenii susţin că inspectorii Fiscului au închis abuziv mai multe restaurante în ultima vreme şi se tem că ar putea avea aceleaşi probleme. Mai ales că nu există o lege a bacşişului, iar sumele nedeclarate pot duce la suspendarea activităţii pentru o perioadă cuprinsă între o lună şi trei luni. Indiferent de valoarea lor.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Turism atrag şi ei atenţia că măsurile sunt abuzive şi consideră că impactul negativ s-ar răsfrânge nu doar asupra hotelierilor.

Situaţia a atras şi atenţia Premierului. Victor Ponta i-a asigurat, însă, pe agenţii economici că activitatea Fiscului este atent urmărită.

În urma controalelor ANAF, 177 de localuri din toată ţara au fost închise în această lună, după ce pe 1 martie a intrat în vigoare legea conform cărora comercianţii sunt obligaţi să dea bon fiscal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Fiscul taxează vacanța de 1 Mai