Antena Meniu Search
x

Video Florile din pastă de zahăr, un cadou dulce pentru cei dragi, de Crăciun. O fostă profesoară din Bistriţa ne învaţă arta modelatului

Toată lumea oferă dulciuri de Crăciun. Dar cum ar fi să dăruiţi două cadouri într-unul? Florile din zahăr, care pot fi folosite şi pentru decorarea casei, dar şi la ornarea torturilor. Avantajul este că sunt exact ca cele reale şi nu se ofilesc niciodată. Cu asta se ocupă de zece ani o fostă profesoară de franceză din Bistriţa Năsăsud. Iar cei care îi trec pragul nu vor doar să cumpere, ci să şi înveţe arta modelatului în pastă de zahăr. 

de Redactia Observator

la 21.02.2022, 10:42

Vezi și

Cum păşeşti în casa Marinelei Mureşan dai de un paradis parfumat. În fiecare colţ al casei găseşti toate tipurile de flori, de la cele exotice, mai puţin cunoscute, până la cele clasice. Un colţ de natură care nu ofileşte niciodată.

Iubirea pentru botanică a îndreptat-o pe profesoară spre această pasiune

Şi asta pentru că aranjamentele spectaculoase sunt făcute din pastă de zahăr. După ce sunt pictate manual, petalele se pun una câte una. O muncă care necesită multă migală.

Prof. Marinela Mureșan, artizan: Bujorii, trandafirii care sunt cei mai ceruţi au multe zeci de petale, câte 30, bujorul, ultima varinată pe care am făcut-o era chiar şi cu 70 de petale. Pe fiecare petală facem cam 70 de paşi.

Pe acelaşi subiect

Fostă profesoară de limba franceză, Marinela şi-a descoperit această pasiune în urmă cu zece ani. De mică îi plăcea să facă lucruri manual, apoi iubirea pentru botanică a îndreptat-o în această direcţie.

Citește și: Tortul Reginei Victoria, un desert regal spectaculos

Prof. Marinela Mureșan, artizan: Mamele le dădeau fetelor lucru de mână şi spuneau tot timpul: te duci afară, dar să faci şi ceva manual. Şi atunci am învăţat să lucrez absolut tot ce ţine de lucru manual.

A învățat secretele florilor din pastă de zahăr urmărind tutoriale pe Internet. Iniţial, a început cu trei trandafiri făcuţi din bomboane gumate. Ambiţioasă şi perfecționistă, Marinela și-a îmbunătățit tehnicile și a ajuns să realizeze flori atât de apropiate de exemplarele reale, încât cu greu îţi dai seama că nu sunt autentice.

Sunt mulţi cei care îi calcă pragul nu doar ca să cumpere, ci să şi înveţe arta modelatului în pastă de zahăr. Un curs de trei zile costă în jur de 1300 de lei.

Prof. Marinela Mureșan, artizan: Am avut cursanţi care acum lucrează în cofetărie şi în cofetărie acum poţi să lucrezi ca decorator pentru torturi, pentru dulciuri în general.

Şi pentru că se apropie sărbătorile, florile de zahăr pot fi un cadou dulce ideal atât pentru a decora casa, cât şi pentru a orna torturile festive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Florile din pastă de zahăr, un cadou dulce pentru cei dragi, de Crăciun. O fostă profesoară din Bistriţa ne învaţă arta modelatului