Antena Meniu Search
x

Scene dramatice la Filarmonica Craiova! Florin Busuioc a fost resuscitat de colegii de scenă, înainte de venirea SMURD (Video)

Actorul Florin Busuioc poate spune că le datorează viața și colegilor de pe scenă, care au intervenit imediat după ce acesta s-a prăbușit de pe scaun, suferind un stop cardio-respirator.

Florin Busuioc, salvat de colegii de scenă
Florin Busuioc, salvat de colegii de scenă care au efectuat imediat manevrele de resuscitare - Observator

Actorul Florin Busuioc poate spune că le datorează viața și colegilor de pe scenă, care au intervenit imediat după ce acesta s-a prăbușit de pe scaun, suferind un stop cardio-respirator.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Craiova, medicul Cristina Geormăneanu, a declarat, miercuri, că actorii care au fost cu Florin Busuioc în momentul în care acestuia i s-a făcut rău, după spectacolul de la Craiova. au intervenit rapid, iar asta l-a salvat pe prezentator.

Colegii de scenă au fost cei care au ]nceput manevrele de resuscitare, înainte de sosirea echipajului SMURD, iar șansele de supraviețuire ale actorului Florin Busuioc, care a suferit un infarct miocardic acut întins, au crescut astfel foarte mult.

Pe acelaşi subiect

"Din informațiile de la colegii de la SMURD, aceștia au ajuns la locul solicitării și au găsit pacientul în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare în curs efectuare de colegii pacientului, la indicația coordonatorului din dispeceratul 112.

Este extrem de important ca manevrele de resuscitare să se inițieze imediat ce pacientul a intrat în stop cardio-respirator, pentru că șansa de supraviețuire este cea mai mare imediat și ea scade pe măsură ce timpul trece. Sunt suficiente 5 minute pentru ca șansa de supraviețuire să fie foarte mică. Este extrem de important ca manevrele de resuscitare, suportul vital de bază, să fie inițiat rapid, așa cum a fost cazul pacientului, imediat ce acesta s-a prăbușit, a intrat în stop cardio-respirator", a declarat medicul Cristina Geormăneanu.

Potrivit acesteia, starea lui Florin Busuioc este gravă, dar stabilă, după ce a fost adus în comă, marți noapte, la Spitalul de Urgență din Craiova.

“În Unitatea de Primiri Urgenţe a ajuns cu stare gravă intubat şi ventilat mecanic, cu instabilitate hemodinamică. S-a confirmat diagnosticul de infarct miocardic acut şi în paralel cu stabilizarea pacientului a fost mobilizată urgent echipa de cardiologie intervenţională pentru continuarea protocolului terapeutic respectiv coronarografie şi stentare. S-a luat această decizie de către managerul spitalului întrucât medicul şef al clinicii de cardiologie nu a putut fi contactat”, a explicat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Scene dramatice la Filarmonica Craiova! Florin Busuioc a fost resuscitat de colegii de scenă, înainte de venirea SMURD (Video)