Antena Meniu Search
x

Florin Iordache: "Foarte bine că s-a sesizat la Curtea Constituţională OUG de modificare a codurilor. Vom respecta hotărârea"

Ministrul Justiţiei a declarat vineri, la Parlament, că este „foarte bine” că Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională cu privire la OUG de modificare a Codurilor penale. Florin Iordache a afirmat că va respecta hotărârea judecătorilor constituţionali, deoarece este „obligatorie”.

Ministrul Justiţiei a declarat vineri, la Parlament, că este „foarte bine” că Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională cu privire la OUG de modificare a Codurilor penale. Florin Iordache a afirmat că va respecta hotărârea judecătorilor constituţionali, deoarece este „obligatorie”.

„Foarte bine că a sesizat, aştept şi eu ca din partea Curţii Constituţionale să avem o hotărâre. Hotărârea, care este obligatorie, o vom respecta şi noi”, a afirmat Florin Iordache, fiind întrebat cum vede decizia Avocatului Poporului de a sesiza CCR cu privire la OUG de modificare a Codurilor penale.

Întrebat dacă demisionează în cazul în care OUG va fi declarată neconstituţională, ministrul Justiţiei a spus că „nu trebuie să fim pesimişti”.

„Haideţi să nu fim aşa pesimişti, să aşteptăm hotărârea Curţii Constituţionale. Eu aştept hotărârea şi respect hotărârea CCR”, a conchis Iordache. 

Pe acelaşi subiect

Sesizarea Avocatului Poporului asupra ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind dezincriminarea mai multor infracţiuni a fost înregistrată vineri la Curtea Constituţională (CCR), părţile implicate trebuind să trimită punctele de vedere până pe 7 februarie. 

Tot până pe 7 februarie trebuie să trimită puncte de vedere părţile implicate şi în privinţa celor două sesizări privind conflictul juridic de natură constituţională în puterile statului, trimise zilele trecute de preşedintele Klaus Iohannis şi de către CSM.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunţat, vineri, că sesizează Curtea Constituţională în legătură cu OUG de modificare a legislaţiei penale. 

Ciorbea a spus că a constatat neîndeplinirea cerinţelor referitoare la existenţa urgenţei şi a cazului excepţional care să permită adoptarea unei astfel de Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului.

"Am constatat neîndeplinirea cerinţelor referitoare la existenţa urgenţei şi a cazului excepţional care să permită adoptarea unei astfel de OUG. Guvernul menţionează în Nota de fundamentare necesitatea implementării unei directive europene, însă termenul este 1 aprilie 2018, prin urmare destul de lung, deci nu se justifică OU", a declarat Ciorbea.

El a mai spus că Avocatul Poporului are "în mod indiscutabil calitate procesuala activă de a ridica excepţia de neconstituţionalitate".

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Florin Iordache: "Foarte bine că s-a sesizat la Curtea Constituţională OUG de modificare a codurilor. Vom respecta hotărârea"