Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Focar de SARS-CoV-2 la Spitalul Marie Curie

Focar de COVID-19 la cel mai mare spital de pediatrie din Capitală. Cinci cadre medicale dintr-o secţie unde erau internaţi doar sugari au fost infectate cu noul coronavirus. Primele teste făcute bebeluşilor arată că aceştia nu s-au îmbolnăvit. În secţie nu se mai fac internări acum.

de Redactia Observator

la 16.06.2020 , 22:43

  • Secție închisă la Spitalul Marie Curie
  • Cinci cadre medicale, diagnosticate cu SARS-CoV-2

12 bebeluşi erau internaţi împreună cu mamele lor în secţia de la etajul şapte când a apărut focarul. Toţi au fost testaţi, iar rezultatele au fost negative. Unii au fost deja externaţi, dar trebuie să rămână izolaţi în casă pentru 14 zile.

Fiecare copil stă în câte o rezervă doar cu mama lui. Iar medicii care intră în aceste saloane poartă echipament special de protecţie.

Totul a pornit de la o infirmieră care s-a simţit rău. Nu avea simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus, dar se simţea foarte obosită, aşa că medicii au decis să o testeze. Alţi patru contacţi direcţi ai femeii, colegi de secţie, au ieşit şi ei pozitiv. Toţi sunt acum internaţi în spitale de boli infecţioase.

Vezi și

CARMEN MURARIU, epidemiolog, Spitalul Marie Curie - E greu să identifici dacă nu şi celelalte persoane erau infectate din altă sursă având în vedere transmiterea comunitară.

Nu se mai fac internări în secţie, iar copiii sunt redirecţionaţi către alte departamente sau către celelalte spitale de pediatrie din Bucureşti.

MIHAI CRAIU, medic INSMC - Secţia de preşcolari este pregătită să preia. Am făcut stocuri speciale, o tură suplimentară.

Toate celelalte secţii, inclusiv unitatea de primi urgenţe, rămân deschise. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Focar de SARS-CoV-2 la Spitalul Marie Curie