Antena Meniu Search
x

Procurorii susţin că medicul Mihai Lucan avea un cerc de protecţie din care făceau parte foşti şi actuali miniştri, inclusiv fostul premier Boc

Cercul de protecţie din jurul chirurgului Mihai Lucan ar fi ajuns la nivel înalt.

Vezi și

Cercul de protecţie din jurul chirurgului Mihai Lucan ar fi ajuns la nivel înalt. Procurorii DIICOT i-au citat la audieri, ca martori, pe fostul premier Emil Boc, pe fostul vicepremier Vasile Dâncu, dar şi pe actualul ministru al Sănătăţii. Anchetatorii vor să afle ce le-a cerut medicul, atunci când a aflat că este investigat. Din agenda lui, reiese că îşi dorea un scut în faţa acuzaţiilor penale. Reporterii Observator au obţinut în exclusivitate interceptările procurorilor. Sunt discuţii purtate de renumitul chirurg cu foşti sau actuali demnitari. 

- Aveaţi legături cu ofiţeri SRI, cu judecători care să vă scape de dosar?

- Aţi interpretat greşit. 

Silviu Moga, managerul Institutului de Transplant Renal din Cluj-Napoca: "Primea telefoane şi vorbea la telefon cu diverse persoane influente, parlamentari, miniştri, anumite persoane din Parchet."

Pe acelaşi subiect

Fostul premier Emil Boc ar fi trebuit să ajungă astăzi la DIICOT. A transmis că nu a fost citat. La fel şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, dar şi fostul vicepremier Vasile Dâncu. Toţi cei chemaţi la Diicot joi au luat legătura cu procurorul de caz şi i-au transmis că citaţia a venit prea din scurt, aveau agenda plină. 

Interceptările din dosar arată că, în septembrie 2016, în timpul unui control al Ministerului Sănătăţii la Clinica de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, medicul Lucan s-ar fi întors mai repede din străinătate, unde era în concendiu. Ar fi vorbit despre "băieţii cu urechi mari" care i-au spus că cei din minister au o sursă în spital care oferă informaţii despre activitatea sa.

Ar fi contactat telefonic persoane influente cărora le-ar fi cerut ajutor. De la vicepremierul de la acea vreme, Vasile Dâncu, până la procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Cluj şi preşedintele-director al Casei de Sănătate Cluj. 

Cu Victor Zota, la acea vreme şeful Agenţiei Naţionale de Transplant, s-ar fi întâlnit pe aeroportul din Otopeni. Astăzi, Victor Zota nu a putut fi contactat pentru explicaţii. 

Vasile Puşcaş, fost ministru şi negociator-şef pentru România în perioada aderării la Uniunea Europeană, dar şi Vasile Dâncu apar şi ei în interceptări.

Mihai Lucan ştia încă de atunci că e în vizorul DIICOT şi îi cerea unei prietene să-şi schimbe numerele de telefon. 

La Institutul de stat din Cluj-Napoca au fost reluate operaţiile de transplant. În timp ce clinica privată şi-a închis porţile pentru toţi pacienţii.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Procurorii susţin că medicul Mihai Lucan avea un cerc de protecţie din care făceau parte foşti şi actuali miniştri, inclusiv fostul premier Boc