Antena Meniu Search
x

Francezii stabiliţi în România se roagă pentru cei rămași acasă

Nu doar oficialii transmit condoleanţe poporului francez. Ci şi oamenii simpli. Se roagă pentru cei care au murit în atacuri. Şi aprind lumânări. Cel mai greu e pentru francezii stabiliţi în România.

Vezi și

 Nu doar oficialii transmit condoleanţe poporului francez. Ci şi oamenii simpli. Se roagă pentru cei care au murit în atacuri. Şi aprind lumânări. Cel mai greu e pentru francezii stabiliţi în România. În campusul din Iaşi, o studentă la medicină trebuie să-şi dea rezidenţiatul azi, deşi atacurile au avut loc în cartierul din Paris în care locuieşte fratele ei.

Sub tricolorul strâns, la Institutul francez din Iaşi, lumânări în culorile Drapelului naţional al Franţei ard pentru sufletele celor 129 de victime. Pe trepte, două studente se roagă pentru cei de acasă. Fetele şi-au lăsat ţara natală pentru România de şase ani. Studiază aici medicina, şi chiar dacă astăzi susţin rezidenţiatul, gândul lor e de cealaltă parte a Europei. Nu sunt singurele care se tem acum pentru cei dragi.

În Galaţi, vârful de atac al echipei de fotbal Oţelul, jucătorul Alain Diarra a fost schimbat chiar în timpul unui meci. Cu gândul la ce se întamplă în Franţa, Diarra a fost o umbră pe teren.

În semn de solidaritate cu poporul francez, clădiri emblematice din toată lumea şi-au schimbat culorile.

World Trade Center din New York, Empire State Building sau Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro au fost luminate în cele trei culori ale drapelului Franţei. Albastru, alb şi roşu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Francezii stabiliţi în România se roagă pentru cei rămași acasă