Antena Meniu Search
x

Fumatul ar putea fi din nou permis în cluburi şi restaurante

Fumatul ar putea fi din nou permis în cluburi, cafenele şi restaurante. Chiar consilierul premierului a anunţat că se pregăteşte, din nou, modificarea legii.

Vezi și

Fumatul ar putea fi din nou permis în cluburi, cafenele şi restaurante. Chiar consilierul premierului a anunţat că se pregăteşte, din nou, modificarea legii.

A trecut doat un an şi jumătate de când fumatul a fost interzis în spaţiile închise, la fel ca în multe state din Occident. Nici bine nu s-au aerisit localurile că legea anti-fumat ar putea fi modificată din nou. Patronii s-ar putea să aibă liber în a decide dacă în restaurant,cafenea sau pub se va putea fuma.

Gabriela Pavel deţine un local în Capitală. Povesteşte că interzicerea fumatului i-a adus mari pierderi, iar afacerea e în impas, tocmai pentru că, lângă o cafea, clienţii erau obişnuiţi să aprindă şi o ţigară.  

Legea poate fi modificată doar de Parlament. Însă, discuţiile ar putea începe abia la toamnă. Opoziţie vor face medicii, care vor să vadă în România cum creşte o nouă generaţie fără tutun. Cancerul pulmonar e a patra cauză de deces. 

Acum, cei care fumează în spaţii închise sunt amendaţi, iar localurile pot fi chiar închise. 

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România susţine că au fost afaceri care au intrat în faliment,  în schimb, altele au prosperat. De aceea, patronatele nu vor schimbarea legii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Fumatul ar putea fi din nou permis în cluburi şi restaurante