Antena Meniu Search
x

Furtunile au făcut prăpăd în vest şi se extind spre restul ţării

În câteva ore, furtunile vor lovi în aproape toată ţara. 33 de judeţe, plus Capitala, sunt în această noapte sub cod galben de ploi, grindină şi vijelii. În vestul ţării, vremea a lăsat deja în urmă un dezastru, aseară.

de Redactia Observator

la 20.05.2019, 19:57

Vezi și

În câteva ore, furtunile vor lovi în aproape toată ţara. 33 de judeţe, plus Capitala, sunt în această noapte sub cod galben de ploi, grindină şi vijelii. În vestul ţării, vremea a lăsat deja în urmă un dezastru, aseară. Vântul puternic a smuls acoperişuri şi a doborât copaci. Clienţii unei terase din Timişoara s-au salvat la limită, chiar înainte să fie striviţi de o bucată de acoperiş. 

Zeci de fulgere au brăzdat cerul, apoi s-a dezlănţuit furtuna în Timişoara. Pentru câteva clipe, oraşul a fost în beznă. 

Vântul a bătut cu peste 70 de kilometri pe oră în Timişoara

Vijelia a durat mai puţin de 10 minute, dar vântul a suflat cu peste 70 de kilometri pe oră. În centrul vechi, rafalele au smuls ca pe o hârtie acoperişul unei clădiri vechi şi l-au aruncat peste o terasă. Câţiva clienţi s-au salvat în ultima clipă.

Unul dintre martori spune că "a fost un vânt puternic, un vuiet extraordinar de puternic, şi-au început să pice primele bucăţi de tablă. A venit acoperişul peste noi şi la fracţiuni de secundă ne-am adăpostit. Noi eram aici, în zona asta, nu se vede în poză. De aici, am fugit, ne-am adăpostit, altfel pica pe noi".

Un alt martor spune că "aşa ceva n-am văzut în viaţa mea! Uită-te şi tu cum sunt smulse. Structura de lemn e smulsă din cuie. Doamne fereşte".

Tot în Timiş, un şofer a surprins, înainte de furtună, un fuior care seamănă cu o tornadă, între localităţile Dudeştii Vechi şi Sânnicolau Mare. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

33 de judeţe sunt sub cod galben de fenomene meteo extreme

Vestul ţării a fost sub cod portocaliu de fenomene extreme aseară. În judeţul Arad, mai mulţi copaci au căzut peste maşini, iar stâlpii de electricitate au blocat drumurile. Iar în Caraş-Severin, ploaia cu grindină a distrus grădinile.

De vină pentru vremea schimbătoare este un curent de aer rece care a pătruns peste masa de aer cald instalată deja la noi. Fenomenele extreme vor continua în această noapte, în aproape toată ţara, cu o intensitate şi mai mare. 33 de judeţe sunt până dimineaţă sub cod galben de ploi, vijelii şi grindină. După o zi ca de vară, şi Capitala va traversa o noapte furtunoasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Furtunile au făcut prăpăd în vest şi se extind spre restul ţării