Antena Meniu Search
x

Elevă din Vaslui, scrisoare emoționantă către primar: "Vă rog cu toată fiinţa mea să-mi împrumutaţi şi mie un telefon"

Scrisoarea unei eleve din Vaslui ar putea fi o lecţie pentru noi toţi. Fata a avut o rugăminte specială pentru primarul comunei în care locuieşte. Să-i împrumute un telefon sau să îi cumpere unul. Eleva are nevoie de smartphone pentru a urma cursurile online şi i-a promis edilului că-i va plăti lunar ratele, din alocaţie.

de Redactia Observator

la 06.05.2020, 20:17

Vezi și
  • Gabriela Munteanu a primit un telefon nou, după scrisoarea emoționantă
  • Eleva este dintr-o familie modestă, dar prețuiește educația

Gabriela Munteanu, elevă din Şuletea, scrisoare către primar - Ştiu că aveţi un suflet bun şi vă rog cu toată fiinţa mea să-mi împrumutaţi şi mie un telefon, iar dacă nu aveţi unul disponibil, v-aş ruga să îmi cumpăraţi dumneavoastră unul în rate, iar lunar, când voi primi alocaţia, vă voi aduce numaidecât banii.

Rugămintea, scrisă pe o foaie de caiet, vine de la Gabriela, elevă în clasa a şaptea în comuna Şuletea. Fata provine dintr-o familie modestă şi mai are şapte fraţi. Şase dintre ei sunt la şcoală şi folosesc, pe rând, telefonul mamei să facă lecţiile online. De multe ori, rămân fără internet, iar lecţiile nu sunt clare pentru că aparatul are camera spartă.

Nu a îndrăznit să spună nimănui că a cerut ajutorul primarului

Gabriela Munteanu, elevă din Şuletea - Am scris că ne chinuim foarte tare, că părinţii n-au posibilitatea să ne ia câte un telefon la fiecare din cauza situaţiei financiare. Şi m-am gândit că domnul primar, fiind un om cu inimă mare, s-ar putea să facem rost de încă un telefon.

Nu a povestit nimănui despre rugămintea adresată primarului, de ruşinea colegilor.

Gabriela Munteanu, elevă din Şuletea - Nu. Am crezut că dacă-i spun, poate nu mă va lăsa.

Mama Gabrielei este casnică, iar tatăl este vânzător la magazinul din sat. Şi-au învăţat copiii să preţuiască şcoala.

Mariana Blănaru, mama elevei - Sunt copii silitori, învaţă, chiar nu-i punem la nimic. Când e vorba despre carte, toţi sunt la teme.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Edilul a postat scrisoarea elevei pe Facebook, păstrând anonim numele ei. Epistola a devenit imediat virală. Primarul a primit sute de mesaje de la oameni din toată ţara, dar şi din străinătate, care vor să o ajute pe fată.

Ciprian Tamaş, primarul comunei Şuletea - M-au năpădit lacrimile. Am vrut să-i dau un telefon pe care nu-l mai folosesc, un S6, dar văzând atâta mobilizare din partea unor străini, aş putea spune, voi merge personal şi voi cumpăra un telefon nou.

Eleva a primit deja un telefon nou de la o persoană din Iaşi. Primarul vrea acum să facă rost de smartphonuri şi tablete şi pentru alţi copii din comună care au aceeaşi situaţie ca a Gabrielei. În mai multe locuri din comună, este internet gratuit pentru copiii care fac şcoala online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Elevă din Vaslui, scrisoare emoționantă către primar: "Vă rog cu toată fiinţa mea să-mi împrumutaţi şi mie un telefon"